דרך קלה לשיפור ממוצע

  • שני צלחי
    שנה ג | 05/12/2014 14:29

    כיצד משפרים ממוצע אחרי בשנה ג'? מה הטיפים שיש לכם כדי לקבל ציונים גבוהים? תודה

    • דרך קלה לשיפור ממוצע
      עו"ד זיו ביגלמן | 16/12/2014 21:59

      זה נשמע מצחיק אבל ההמלצה שלי היא לבחור קורסי בחירה לא לפי תחומי עניין אלא לפי הקלות...

      כלומר בכל מקום יש כל מיני קורסים שידוע שהממוצע הכיתתי הוא מאוד גבוה ולכן כאשר למשל בוחרים ב- 4 קורסים כאלה אז כאשר כבר מדובר ביחסית הרבה נקודות זכות הדבר אכן יכול לסייע בלשפר את הממוצע.

      בכנות- לרוב המשרדים והמעסיקים לא באמת ממש אכפת מה בחרת ללמוד בקורסי הבחירה שלך

      • אלא אם יש נירמול במוסד הלימודים שלך
        אנונינמית | 31/12/2014 13:27

        אם במסלול הלימודים שלך מונהג נירמול, הרי שבחירת קורסי בחירה קלים לא תסייע לך, כי הם יהיו קלים בלבד והנירמול ישאיר את כל התלמידים סביב הציון 80.
        במקרה כזה הייתי מציעה דווקא לבחור בקורסי הבחירה הקשים ולהשקיע בהם את נשמתך ולחילופין לבחור בקורסים שבהם אין את מכסת התלמידים בהם מונהג הנירמול (למשל, בחלק מהמוסדות, מנהיגים נירמול רק בקורסים בהם רשומים 25 תלמידים ומעלה).

        אפשרות אחרת היא לעשות קורסים מעבר לחובה בתואר ולהחליף בינם ובין קורסים אחרים שקיבלת בהם ציון נמוך. יתכן ואפשר לחזור על קורסי חובה משנה א' או ב' או לקחת קורסי בחירה נוספים.