התנגשות אופנוע בדלת רכב חונה

  • מכונית חונה
    עוז | 23/11/2014 17:29

    שלום,
    נסעתי על שולי הכביש עקב פקק שהיה בצומת כך שנסעתי בין מכוניות חונות והמכוניות שנוסעות בנתיב הימני.
    לא שמתי לב שבאחת מהמכוניות החונות היה אדם והוא פתח את הדלת והתנגשתי בו בעוצמה.
    למזלי לי ולבעל הרכב לא קרה כלום אבל לאופנוע יש נזק של כמעט 10,000 ש"ח.
    האם אני יכול לתבוע את הביטוח שלו שישלם לי על הנזק?

    • התנגשות אופנוע בדלת רכב חונה
      עו"ד יקי רנד | 24/11/2014 17:08

      תוכל להגיש תביעה, אך סיכויי התביעה אינם ברורים. קיימת גישה שיפוטית, אשר איננה מכירה בתביעות מסוג זה, מאחר והתאונה מתרחשת בזמן ביצוע עבירת תנועה, ומדובר בנזק אשר נגרם כתוצאה מהתממשותו של הסיכון התעבורתי.
      מאידך, קיימת גישה אשר חרף ביצוע העבירה, בודקת האם נהג הרכב התרשל במהלך פתיחת הדלת, ובמידה התשובה חיובית, מחלקת את האחריות לתאונה בין שני נהגים, לפי מידת האשמה של כל אחד.
      לאור זאת, קשה לחזות מה תהיה עמדת בית המשפט בענינך, וכל שנותר לך הוא להחליט האם להגיש תביעה בהתחשב בסיכוייה הלא ברורים.