אין כללים יש קו מנחה

  • כמה שאלות על שינוי חשבוניות ונותן השרות
    בן | 20/11/2014 22:42

    שלום

    יש לי עסק כ 8 שנים רוב הלקוחות שלי קימים מהשנים הראשונות.

    לאחרונה התחלתי לחשוב על לימודי תואר דבר שיגזול ממני זמן רב ואצתרך להשקיע גם בשעות הפנאי בלימודים ככה שלעבוד זה לא אפשרי  ולהתעסק עם כל הצד התפעולי יטיש אותי.

    חשבתי על כמה דברים ויש דבר אחד שרציתי להתיעץ ואשמח לתשובה מעו"ד .

    יש לי קשרי עבודה עם כמה קבלנים ובגדול מכיר גם כמה אנשים כמוני בתחום וגדולים יותר.

    שאלתי אחד מהם לגבי קניית העסק (הלקוחות יותר נכון ) ורוצה להבין מה הפרוצדורה מה כדי ומומלץ והאם זה מקובל גם מבחינת הלקוחות.

    נניח והצליח לסכם איתו על סכום לשביעות רצוני. וכמובן גם אפשרות התשלום (אשמח לדעת מה נהוג) איך אני אמור לעשות כי בסופו של דבר אין לי חוזה כתוב עם כל הלקוחות מלבד סיכום בעל פה כולם משלמים בזמן במשך שנים לפי חשבונית שאני מגיש להם ושרות מעולה שהם מקבלים.

    איך אני אמור לעשות את השלב הזה מבחינת הלקוחות שלי והמעבר  לחברה אחרת ? (חברה שתתן להם את אותו השרות באותם הסכומים רק חשבונית שונה ) איך אני מסכם אם בעל החברה (זה שאני  רוצה למכור לו את הלקוחות )

    כדי לדעת שאקבל את כל הסכום שסכמנו ולהבטיח אותי מכל הבחינות.

    והאם כדי לי לשמור על העסק שלי קיים מבחינת הרשויות כי בסופו של דבר גם על זה חשבתי (סוג של משווק להשיג לקוחות עבורי לסכם איתם מחיר חודשי ושרות אמין ואכותי ) לגבות מהחברה שרוצה למכור לה את הלקוחות מחיר חודשי על כל לקוח חדש ובפועל הוא זה שיעשה את כל העבודה

    הרווח שלי זה על כל לקוח חדש שאני מכניס מבלי לעבוד בפועל.(סוג של שיווק בזמני הפנוי בין הלימודים )

    האם זה  כדאי מבחינת מיסוי כי אני מקבל כסף אבל בפועל לא מוציא חשבוניות. כי אני זה שיציג את עצמי  כנותן שרות יסכם מחיר כמקובל בשוק ופועל אני לא אתן את השרות אלה החברה שלו .

    אשמח לשמוע מכם כל דבר על מה ששאלתי ושיכול לעזור לי למצוא פתרון יצירתי ולחשוב על כל הדברים בצורה חכמה

    תודה

    • אין כללים יש קו מנחה
      ofer309 | 21/11/2014 07:33

      חשוב מה תרצה להשיג וחתור להשגת רצונך. יש מצב של מכירת פעילות המגובה בהסכמים המחייבים משפטית

    • מכירת פעילות עסקית
      עו"ד טלי קסלר | 04/12/2014 22:26

      אתה מדבר על מכירה של הפעילות העסקית שלך. זו עסקה נפוצה מאוד. בענפים שונים נהוג לתמחר את העסק באופן שונה שנגזר בין היתר מהנאמנות של הלקוחות. ישנם גם מנגנונים שונים לתשלום. פנה לעורך דין שמנוסה בתחום המסחרי. בנושא המיסוי כדאי לערב גם רואה חשבון.