האם אישור משטרה הכרחי בפנייה לחברת ביטוח?

  • אישור משטרה
    שני | 02/11/2014 11:42

    עברתי תאונה לפני למעלה משנה ולא הלכתי למשטרה. כעת אני רוצה לפנות לחברת הביטוח בדרישה לפיצויים. מדבר בתאונת שרשרת אך אין לי את הפרטים של הרכבים האחרים.
    האם אישור המשטרה הוא הכרחי, או שאפשר גם בלעדיו?
    אם הכרחי - האם עלי לגשת למשטרה להוציא כעת? אפשר להוציא אחרי כל כך הרבה זמן? האם אפשר להוציא אישור ללא הפרטים של הרכבים האחרים?

    • האם אישור משטרה הכרחי בפנייה לחברת ביטוח?
      עו"ד אריק ארביב | 02/11/2014 14:41

      שני שלום,

      מדובר בטופס שחברות הביטוח דורשות בכל תביעה. אין כל מניעה להוציא אישור משטרה בשלב זה, למרות הזמן שחלף, וגם העובדה שאין ברשותך את פרטיהם של יתר הרכבים אשר היו מעורבים בתאונה לא תמנע קבלתו.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים