מתי מקבלים הפטר

  • בקשת הפטר
    יוסי | 22/10/2014 13:17

    שלום
    אני מכיר מישהי שכרגע מוגדרת כפושטת רגל וברצונה להגיש לבית המשפט בקשת הפטר.
    כיצד עושים זאת ומה סיכויי ההצלחה לקבלת הפטר מלא?

    נתוני המיקרה:
    היא לקחה הלוואה של 40000 ש"ח ב-2008 בריבית של 16.248 אחוז ל-8 שנים היו מספר חודשים שלא יכלה לשלם את התשלום החודשי של 700 ש"ח לערך ואז הבנק השתמש בעו"ד שלו לדרישת החוב ומה שקרה שמאז היא בעצם משלמת רק ריביות והקרן נשארת ללא שינוי.
    כלומר היא יכלה לשלם לבנק ריביות כל חייה.
    זה נראה כמו מהלך עלוב של הבנק להרוויח כסף בצורה הכי דוחה שיש , אם היו באים לקראתה היא הייתה משלמת וניתן היה למנוע את הנזק הנפשי והכלכלי שנגרם לה.
    כיום היא בפשיטת רגל מזה שנתיים ומשלמת לנאמן כל חודש 600 ש"ח.
    החוב המקורי היה 40000 וע"פ החישובים היא שילמה עד כה  43900 לערך.
    מכיוון שהמון כסף שולם לריבית כרגע החוב שלה מוגדר כ-50000 ( כולל שכר טירחת עו"ד בנק ) ויש לה כ-20000 ש"ח אצל הנאמן ומתשלומים ששילמה להוצאה לפועל.
    האם היא יכולה לקבל הפטר מלא?
    דבר זה באמת נעשה בתום לב , אני חושב שהבנק ניצל את תמימותה ונתן לה הלוואה עם ריבית מוגזמת ובהזדמנות הראשונה השתמש בעו"ד להוציא ממנה עוד כסף.
    ברור שמה שהיא עשתה לא בסדר אבל ניראה שניסו לסחוט ממנה כסף בצורה עלובה ביותר.
    אשמח לתגובות ועצות.
    תודה

    • מתי מקבלים הפטר
      עו"ד הילה נדב | 22/10/2014 14:51

      שלום יוסי,
      הפטר מתקבל לאחר שנבדקים נתונים לגבי התנהלותה בהליך
      וכן סיבת הסתבכותה , הכספים שנצברו בקופה ויכולת ההשתכרות שלה .

      בהצלחה,
      הילה נדב

      • עקפת עלי...  לת
        ראובן | 22/10/2014 20:58

    • רן
      רן | 22/10/2014 16:04

      אני נתנו לי הלוואה  97500  עם ריבית של 87 אלף שקל שילמתי שנה שלמה רק ריביות עד שנפלתי