תשובה

  • תואר ראשון משפטים בבר אילן לבעלי תארים
    סטודנט | 06/09/2011 11:58

    שלום, אני מסיים השנה תואר ראשון בחינוך, ואני שוקל ללמוד תואר ראשון במשפטים בבר אילן. אין לי פסיכומטרי, ואת התואר הראשון אסיים ככל הנראה מעל ממוצע של 85. מה ציון הפסיכומטרי שאני צריך לקבל בשביל ללמוד לתואר ראשון במשפטים בבר אילן? מה מסלול הלימודים שם? (כמה ימים בשבוע?) האם יש מסלול מקוצר לבעלי תארים? עד כמה זה קשה ללמוד שם תואר משולב? אני מניח שזה פוגע משמעותית בציונים? האם הלימודים באוניברסיטאות אכן קשים יותר מאשר במכללות? אמנם הרבה שאלות, אך לתשובתכם אודה.

    • תשובה
      סטודנט בבר אילן | 14/09/2011 17:48

      א. ציון פסיכומטרי נקבע בשקלול של הבגרויות עצמם. ככה שצריך בערך בסביבות 110 בגרויות עם 670 אבל זה משתנה. ב. המערכת נקבעת ע"י האוניברסיטה-אפשר אם תתאמץ להגיע ל4 ימים ג. תואר משולב במה? זה מאוד תלוי ד. אין מה להשוות למכללה בשום קנה מידה ד.

    • תואר ראשון במשפטים בבר אילן
      עו"ד ליז קשקש | 19/09/2011 00:19

      סטודנט יקר התשובה שקיבלת כאן בפורום בהחלט ממצה (חרף היותה קצרצרה). יחד עם זאת, לעיתים ניתן ללמוד במכללה ולהצליח לא פחות מלימודים באוניברסיטה. לא הבנתי מדוע אתה רוצה ללמוד תואר משולב. מהו השילוב המבוקש? מהו התאר הקודם שיש לך (כאן שווה לבדוק מול כל מוסד אקדמי, מהן נקודות הפטור שאתה זכאי להן במסגרת התואר עקב היותך בעל תואר ראשון). אני לא חושבת שלימודים באוניברסיטה יותר קשים ממכללה, אני למדתי במכללה ודווקא היו שם החמרות כדי להשוות את הסטנדרטים לאוניברסיטה (אפילו היה לי יותר קשה במכללה מאשר לימודי תואר ראשון נוסף שעשיתי באוניברסיטה) ... זה באמת מתשנה ותלוי ממוסד למוסד, ומאדם לאדם. בהצלחה עו"ד ליז קשקש מנכ"לית | ללמוד להצליח

      • תודה רבה
        סטודנט | 04/10/2011 17:52

        בברכת שנה טובה

      • המשך
        סטודנט | 04/10/2011 17:58

        כמו שכתבתי, אני מסיים תואר ראשון בחינוך. שאלתי לגבי התואר המשולב במשפטים סתם מתוך סקרנות... תודה רבה על התשובות של שניכם. גמר חתימה טובה.

      • קובץ מצורף המשך
        יוסי | 18/10/2014 13:00

        יתכן