אין על פירוק שיתוף מרצון יחסית לאלטרנטיבה

  • פרוק שותפות לא רשומה
    אאא | 11/10/2014 15:25

    שלום

    אני מעוניין לברר פרטים לגבי פרוק שותפות לא רשומה הפעילה מזה 9 שנים יחד., אחד השותפים ממשיך לדרך חדשה והמטרה היא לסיים יפה את השותפות יחד וכמו כן  המטרה היא פרוק השותפות והמשך פעילות עסקית ע"י אחד השותפים  .

    מהי הפרוצדורה לפרוק ? מה לגבי המשך הפעילות? האם ניתן להשאיר את שם העסק .

    לשני בעלי העסק יש גם עוסק מורשה באופן פרטי האם ניתן להשתמש בו או יש לפתוח עוסק מורשה חדש  או נתן להשתמש במספר ח.פ נוכחי ?

    לעסק יש מעט מאוד נכסים בפועל כמו מחשב אישי לכל אחד ואתר אינטרנט חדש לעסק

    אשמח לטיפים

    בברכה

    אאא

    • אין על פירוק שיתוף מרצון יחסית לאלטרנטיבה
      ofer309 | 11/10/2014 17:08

      יחד עם זאת חשוב לעשות את זה "נכון" ככל שזהו אקט משפטי מכונן ככל שמגיעים להסכמות במסגרת מכירת הזכויות בין השותף הפורש לשאר השותפים אפשר להגיע להסכמות גם בנושא המוניטין ושם העסק . אם מדובר בשותפות שהתאגדה לח"פ יש פרוצדורה הקשורה בהעברת המניות עקב הפרישה בכל מקרה אחר לשותפות אין "יכולת עמידה" משפטית אלא היא מוקמת לצורך נוחות במע"מ בלבד אם לא מדובר בח"פ ההודעה בהסכמה למע"מ אמורה להספיק.