הפסדי השתכרות לאחר גיל פרישה

  • הפסדי השתכרות לרב עיר
    חן | 02/10/2014 14:38

    לרב של עיר בן 74 קרתה תאונת דרכים, אחרי התאונה המשיך לקבל שכר כרגיל (שכן זו משרת כהונה ולא עבודה רגילה), 1. האם ניתן לדרוש בכל זאת הפסדי שכר לעתיד למרות שאין הפסדי שכר בפועל? 2. האם ניתן לדרוש הפסדי שכר גם אחרי שעבר את גיל הפרישה?

    • הפסדי השתכרות לאחר גיל פרישה
      עו"ד אריק ארביב | 06/10/2014 17:25

      חן שלום,

      אם משכורתו שולמה לו במלואה, אזי בוודאי שלא ניתן לתבוע הפסדי השתכרות לעבר. לגבי העתיד, ניתן רק במקרה שנותרה נכות והשכר נפגע (ושוב, אין זה המקרה).

      לשאלתך השנייה, במקרים מסוימים ניתן לתבוע הפסדי השתכרות לעתיד גם לאחר גיל פרישה.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים