לגבי מכס

  • פתיחת עסק
    יזם | 19/09/2014 01:48

    היי

    אני מעוניין לפתוח עסק קטן העוסק בתחום ייבוא אישי.
    המכירה תתבצע באמצעות אתר ויפורסמו מוצרים מחול, המוצרים ישלחו בשיטת דרופשייפנג.
    לטעמי פעילות האתר היא תרגום המכירה לעברית מלבד זה היא אינה שונה מאייבי או כל אתר סחר אחר בחול .
    האם אני חשוף לתביעות לקוחות או מכס?
    האם אני נדרש בבדיקות תקן?
    המכירות מפורסמות כ"ייבוא אישי" ואינן עולות על הרף שמוצב כיום 75$ להזמנה.

    • לגבי מכס
      מדברת מנסיון | 19/09/2014 09:26

      שלום יזם,
      כמובן שזה תלוי בסוג הסחורה שאתה מציג למכירה, ישנן סחורות שדורשות טיפול מיוחד גם אם הן ביבוא אישי, לדוג' רפידות בלמים שזה מוצר בטיחותי, דורש אישור משרד התחבורה. כמו כן מוצרי מזון וויטמינים דורשים אישור של משרד הבריאות.
      האחריות המיכסית חלה על הנמען. מה שיקרה בפועל זה שאם המוצר ידרש לבדיקה במכס הוא לא ישוחרר לנמען לפני שישיג את האישורים הרלוונטיים והשם שלך פה כספק מוטל בספק.
      בנוסף, גם אם לא ידרש לבדיקה, אם תהינה בעיות בריאותיות/בטיחותיות אני מניחה שהלקוח יוכל לתבוע אותך, אבל בנוגע לזה דעתי אינה מקצועית.

      • סוגי מוצרים
        יזם | 19/09/2014 22:20

        היי תודה רבה על התשובה.המוצרים הם בעיקר קטנים וחלקם באים במגע עם מזון.האם עצם היותי מתווךבין לקוח ישראלי לספק מחו"ל חוקית לחלוטין ?

        • החובה החוקית חלה על הנמען
          תשובה | 24/09/2014 09:31

          שלום,
          מבחינת המכס, חובת הדיווח, התשלום והמצאת האישורים חלה על הנמען.
          על המוען חלה חובה לספק את כל המידע האמיתי לגבי החבילה.
          כל עוד אתה לא מתעסק בסחורה שנמצאת בפקודת הסמים האסורים, או כלי נשק, אינך צד בענין.
          יתכן שמוצרים שבאים במגע עם מזון יצטרכו אישור של משרד הבריאות, וזוהי אחריותו של הנמען בלבד (בהנחה שלא אתה זה שרשום על החבילה) ולך אין צד בענין. שים לב שזה כרוך בעלות כספית שלעיתים קרובות גבוהה יותר מעלות המוצר עצמו.
          בכל מקרה, אני איננו עורכת דין, רק עובדת בתחום היבוא והמכס שנים רבות.
          בהצלחה.

          • תודה רבה - אשמח לחו"ד משפטי
            יזם | 26/09/2014 18:26

            תודה רבה לך.