חבות משפטית עיתוי ושאר ירקות

  • מתי נקודת הזמן הנכונה לפתוח בחרה
    אבי | 10/09/2014 09:15

    מעבר לשיקולי העלות בהקמת חברה (חברה של אדם אחד, העלות לא גבוה). האם נכון לשקול גם את עניין החבות המשפטית אל מול האלטרנטיבות של עוסק מורשה? בקיצור מה גובר מחזור העסק או החבות המשפטית בהחלטה מתי הזמן המכון לפתוח חברה?
    תודה

    • חבות משפטית עיתוי ושאר ירקות
      ofer309 | 11/09/2014 05:14

      יש יתרון לחברה מבחינה זו שמשפטית תביעה מגיעה נגד החברה ורק הליך לא פשוט של הרמת מסך מייחס את חבות החברה לבעליה.יש יתרונות נוספים לחברה. לגבי עיתוי ההקמה התשובה תלויה בציפיות בעל העסק הכרתו את השוק בו הוא אמור לפעול אבל אין כללים

    • עיתוי הקמת חברה
      עמית | 12/09/2014 02:41

      אבי שלום,
      ראשית, אין לי אלא לגבות את הסברו של עופר (שענה לפניי) בכל הקשור לשיקול של האחריות המוגבלת של החברה.
      עם זאת, אבקש לציין בפניך שיקול אחד נוסף, הרלוונטי בעיקר לחברות טכנולוגיות או לחברות העוסקות בתחומים קנין רוחני - כגון זיכיון, וכד' (לא ציינת את התחום בו תעסוק החברה):
      בחברות מעין אלה, יש ענין לפתוח את החברה מוקדם ככל האפשר, או לכל הפחות בטרם מוגשת בקשה לרישום פטנט או עסקה כלשהי הקשורה לקנין רוחני.
      פתיחת חברה בשלב בו כבר קיים קנין רוחני יוצרת בעיית מס, עת נוצר הצורך להעביר קנין רוחני קיים לתוך החברה (לאור דרישת משקיעים, וכד').
      בהצלחה!
      עמית

    • מתי נכון להקים חברה
      עו"ד טלי קסלר | 18/09/2014 08:20

      ברוב המקרים השיקול הכלכלי גובר ומקימים חברה רק כשהפעילות העסקית מצדיקה זאת. יחד עם זאת, במקרים מסויימים קיים סיכון משמעותי בפעילות העסקית ואז נכון לעשות זאת מלכתחילה.

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית