פיתרון אפשרי

  • ירי בזמן נהיגה
    anan adv | 08/09/2014 16:00

    שלום רב חברים יקרים ש: פנה אלי לקוח שנורה בזמן נהיגתו ברכב, לאחר הירי הרכב נעצר ולא פגע בכלום, האם זכאי הלקוח לתבוע פיצויים עפ"י חוק הפלת"ד? ואם כן, על מה להסתמך? ולציין שהנפגע היה בדרכו לעבודה, האם נחשבת תאונת עבודה? תודה

    • פיתרון אפשרי
      משפטן לעתיד | 09/09/2014 15:40

      קודם כל לשאלתך בנידון על הירי בזמן נהיגה.
      לפי חוק הפלת"ד תאונת דרכים:
      "תאונת דרכים" - מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שאירע עקב התפוצצות או התלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שנגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב, ובלבד שבעת השימוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השימוש ברכב המנועי;

      שם לב לכך בסיפא של ההגדרה- אם זה בכוונה אין זאת תאונת דרכים ולכן לא ישלמו לו פיצויים לפי חוק הפלת"ד .אלא אם הפסיקה קבעה אחרת בנידון
      תעזר בפקודה ובתקנות התעבורה.
      בת' 21 לתקנות התעבורה:
      חובתו של עובר דרך21.   (א)  כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.           (ב)  כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא –(1)   יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך;(2)   יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור;(3)   יפריע את התנועה ולא יעכבנה;(4)   יסכן חיי אדם.           (ג)   לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

      אולי יתכן שיהיו עוד דברים בנידון שתוכל לטעון לגבי היורה.

      וכן יש להעזר בפקודת העונשין אם הדבר חשוב ומצריך על מנת לתפוס את האדם שירה

      בנידון לשאלתך על תאונת עבודה

      לפי חוק המוסד לביטוח לאומי  בסעיף 79:
      "תאונת עבודה" - תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו;

      לפי ס' 80 בחוק זה

      80.  רואים תאונה כתאונת עבודה אף אם -(1)  אירעה תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו או ממקום שבו הוא לן אף אם אינו מעונו, מן העבודה למעונו או ממקום עבודה אחד למשנהו, ועקב נסיעתו או הליכתו זו;

      לפי חוק זה יתכן והנהג יקבל פיצוי אלא אם כן הפסיקה קבעה אחרת

      יעוץ זה אינו מהווה יעוץ משפטי והוא ללא מטרת רווח

    • פגיעה מירי במהלך נסיעה
      עו"ד אריק ארביב | 09/09/2014 17:31

       שלום רב,

      לא ניתן לענות על שאלתך מאחר וחסרים פרטים רבים ואני בטוח שאתה מכיר את ההלכות שנקבעו בפגיעות כתוצאה מירי הן במהלך נסיעה והן במהלך עבודה.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים