פגיעת בהולך רגל שחצה כביש שלא במעבר חצייה

  • הולך רגל חסר אחריות
    עוזי | 07/09/2014 16:40

    שלום,
    לפני כמה ימים נסעתי במהירות המותרת (30 קמ"ש) כאשר הולך רגל עבר באמצע הכביש (לא מעבר חציה או רמזור) ולמרות שבלמתי הוא קיבל מכה קלה מהאוטו.
    כעיקרון הוא אמר שהוא בסדר אבל הוא כן התפנה עם האמבולנס.
    שאלתי היא, האם למרות שהוא היה לא בסדר במידה והוא יחליט לתבוע אני איאלץ לשלם לו פיצויים?

    • פגיעת בהולך רגל שחצה כביש שלא במעבר חצייה
      עו"ד אריק ארביב | 08/09/2014 11:28

      עוזי שלום,

      בתביעות בגין נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים אין חשיבות למי אשם בתאונה. משכך, היה ויחליט הולך הרגל לתבוע בגין נזקים שנגרמו לו, היה ונגרמו, רשאי הוא לעשות כן.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דריכם