המשך שאלה...

  • אותו שם חברה??
    נטלי | 03/09/2014 19:27

    שלום,

    אני מוכרת תכשיטים, בעיקר בירידים, ממש לא חברה בע"מ...
    אני נקראת ROYAL תכשיטים מעוצבים
    האירו את עיני שיש חברה כזו שמוכרת שעונים,
    איך אני יכולה לדעת אם להשאר עם השם שלי או שמא עלי לשנות את השם?

    • המשך שאלה...
      נטלי | 03/09/2014 19:55

      או לחילופין,
      האם אני יכולה להקרא ROYAL JEWELRY ?

      בדקתי ברשם החברות באנטרנט ואין שם כזה...

      איך אני יכולה להיות בטוחה??

      תודה!!!!

      • הדרך הנכונה היא רישום בימן מסחר
        ofer309 | 04/09/2014 05:24

        אצל רשם סימני המסחר ברשות הפטנטים ולפנות לעו"ד לשם כך.

        • המשך בבקשה
          נטלי | 04/09/2014 09:35

          רק כדי לוודא שאין שם כזה עלי לפנות לעו"ד?
          אני סה"כ מוכרת בירידים מידי פעם..

          אם אפשר לשאול, מה העלות של טפול כזה עם עו"ד?

          תודה רבה!!

          • לראות שאין שם את יכולה בגוגל
            ofer309 | 04/09/2014 11:40

            עלות שכר הטרחה של ביצוע הרישום עולה סדר גודל של 2000-3000 ש"ח לא מאד יקר כולל כל הטרחה מסביב.
            ורציתי לחדד נקודה נוספת  כאשר אדם מתחיל לעבוד בעסק שלו, בלי לשים לב הוא הופך בעלו של נכס לנכס הזה קוראים מוניטין אחת הדרכים היעילות להוכחת מוניטין היא באמצעות סימני מסחר רשומים ומוצהרים בעדיפות על רשומים שכן אז המוניטין נהנה הן מהגנת המדינה והן מהגנות בינלאומיות.

            • כל הכבוד על הסבלנות!!
              נטלי | 04/09/2014 12:11

              הבנתי, תודה רבה!!

              ועוד שאלה - נניח ואחליט להשאר ככה, (אני מוכרת במצב טוב אולי ב-200 ש" בשבוע)

              ובעל חברה שרשום בשם הזה פונה אלי, האם הוא ישר טובע אותי? או שהוא קודם מבקש ממני להחליף את השם?

              תודה!

              • הוא זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק
                ofer309 | 04/09/2014 12:25

                העקרון סוף מעשה במחשבה תחילה מאד נכון במקרה הזה

                • זהו, אני יוצאת מדעתי..
                  נטלי | 04/09/2014 12:34

                  ואם אני מוסיפה שם נוסף? נניח במקום ROYAL JEWELRY
                  אז

                  1. ROYAL תכשיטים מעוצבים

                  2. ROYAL B JEWERLY  (הוספתי את האות B)

                  אז זה נחשב שם שונה לחלוטין נכון??

                  • אין כמו ללכת על פי הספר ולשכור את שרותו של עו"ד
                    ofer309 | 04/09/2014 12:39

                    ראשית את כללי המשחק את לא מכירה דוגמא חיפשת בגוגל ברשם החברות ולא במאגרי סימני המסחר. שנית נניח שתכתבי coca cola באות K ולא באות C עדיין הדבר יחשב עבירה נזיקית של גניבת עין המתבצעת עת אדם מנסה להבנות מהמוניטין של בעל מוצר או שירות כלשהו באמצעות הטעיית הציבור לחשוב שמקור המוצר או השירות של המתחזה הוא בעל המוניטין. גניבת העין פוגעת בבעל המוניטין אשר השקיע ביצירת המוניטין בכך שהיא נוגסת במכירות שלו ולעתים, כאשר המוצר או השירות המתחזה אינו עומד ברמה של בעל המוניטין, בכך שהיא פוגעת במוניטין שלו.

    • שינוי שם עסק - האם חובה?
      עו"ד טלי קסלר | 07/09/2014 16:16

      כפי שהבנת מדבריו של ofer309 העניין מורכב ויש לו היבטים משפטיים רבים. אם את מעדיפה להימנע מקבלת יעוץ משפטי רלבנטי למצבו כעת את יכולה להחליף את שם העסק שלך ולנסות למצוא שם אחר שאין עסקים אחרים דומים / קרובים לתחום שלך עם שם כזה. יחד עם זאת, אם השם שבחרת או תבחרי חשוב לך את תיאלצי להגן עליו באופן משפטי בשלב זה או אחר של הפעילות העסקית שלך.

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית