יצירת חוב חדש בהליך פשיטת רגל יגרום לביטול ההליך

  • בקשה לביטול הליך פש"ר
    יוסי | 01/09/2014 17:24

    שלום רב ,

    כללי :

    גרוש הנמצא בהליך פש"ר הפסיק להעביר את תשלומי המזונות אשר נקבעו בהליך הפש"ר (המזונות אשר נקבעו הנם בערך נמוך מהפסק הדין שניתן בהליך הגירושין) , מזה כשלושה חודשים אינו מעביר תשלומי מזונות כפי שנקבע ע"י הכנ"ר בהליך הפש"ר.

    שאלות :
    1. האם הזוכה זכאית לפנות בבקשה להפסקת הליך הפשר?
    2. לאן צריך להגיש את הבקשה ? בית משפט ? כנ"ר ?
    3. האם קיים צורך בפניה למי מהם באמצעות עו"ד ? (הנ"ל חסרת אמצעים ועלות שכירת עו"ד הינה נטל נוסף בעבורה )
    אודה על תגובתכם ,

    • יצירת חוב חדש בהליך פשיטת רגל יגרום לביטול ההליך
      עו"ד טל פינק שליש | 08/09/2014 13:27

      כחלק מחובותיו של אדם אשר נמצא בהליך פשיטת רגל, הוא נדרש שלא ליצור חובות חדשים ולהתנהל בתום לב.

      יצירת החוב החדש, כמו גם הפרת החלטת בית המשפט, מהווה זלזול בהליך כמו גם הפרת חובת תום הלב, ולכן הייתי מגישה בקשה לביטול ההליך.

      את הבקשה מגישים לבית המשפט המחוזי שנתן את צו הכינוס ופסק את המזונות.

      אין חובה להגיש בליווי עו"ד ויש לצרף אליה את כל המסמכים הרלוונטיים להוכחתה.

      טל פינק שליש, עו"ד

      מנהלת הפורום