דיון בהרכב חסר

  • ביטול החלטת בית הדין האזורי
    חיים | 31/07/2014 23:01

    הגשתי תביעה  ממונית  על הפרת התחבויותיה הממוניות בהסכם הגירושין כנגד גרושתי לבית הדין האזורי בירושלים,בית הדין דחה את תלונתי, ואז פעלתי בשני אופנים: 1.הגשת ערעור לבית הדין הגדול שאמור להתברר   ב   7   לספטמבר  2.בין יתר התלונות שהגשתי  לנציב תלונות שופטים  על אב"ד  האזורי,היה קיום הדיון בהרכב של 2 דיינים בלבד(מתחילתו עד סופו),למרות שהאב"ד שיקר  וטען שהדיון היה בהרכב של שלושה דיינים  וטען לראיה  שבכותרת הפרוטוקול מופיעים שמות של שלושת הדיינים,עם זאת אישר האב"ד שלפני סוף הדיון יצא אחד מן הדיינים למסירת גט,למסקנה קבע  נציב התלונות על פי פסיקות בג"ץ,"כי החלטה הניתנת בעקבות דיון,ולו גם דיון חלקי ,בהרכב חסר,הינה בטלה ומבוטלת",שאלותי: 1.האם אוכל לתבוע בעקבות זאת את בטול החלטת בית הדין האזורי,ולדרוש דיון חוזר,ואיך לפעול זאת?2 . האם אוכל לבטל בשלב זה את ערעורי לבית הדין הגדול,בטענה שקודם צריך להתקיים דיון בבית הדין האזורי, שכך אני מעדיף בשל התרשמותי מהרכב עויין בבית הדין הגדול,כפי שהתרשמתי מבקשות מנהליות שבקשתי?
                                     בתודה ובברכה,חיים

    • דיון בהרכב חסר
      טו"ר יצחק עמרני | 12/08/2014 15:37

      שלום לך,
       דיון בהרכב חסר אכן מביא לבטלותו של הדין ומצריך את ביה"ד לדון שוב בהרכב מלא. אולם לא תמיד טענה זו מתקבלת.
      אתה יכול להגיש בקשה לעיון חוזר לביה"ד האזורי במקביל להגשת ערעור.
      לא ניתן להקפיא את הליך הערעור.