לא נהיה סלט את מצביעה על תהליך לגיטימי ביותר של

  • הסכם השקעה
    לנה | 29/07/2014 21:17

    הסכם השקעה- אני מכינה הסכם השקעה/שותפות עבור עסק קטן שעתיד להיפתח על ידי שני אנשים. האחד בעל העסק לצורך העניין. השני משקיע בסכום נמוך יחסית, ובנוסף מביא את הידע שיש לו, קרי משקיע אקטיבי שיהיה פעיל בעסק ובתמורה יהנה מ20% מהרווחים כתשואה בגין ההשקעה. במילים אחרות נהיה 'סלט' בין שותפות לבין הסכם השקעה. למה לא שותפות קלאסית? כי מוסכם בין הצדדים כי ה'משקיע' לא שותף לחובות אם יווצרו, לא שותף להחלטות, למעט מהותיות, ולא חלק משותפות. השאלה היא: האם יש לקבוע בהסכם כי ההשקעה ההתחלתית של המשקיע תחזור אליו ואם כן באיזה שלב? או שבעצם האחוזים שהוא מקבל הם כל התמורה שיקבל בגין ההשקעה. מדובר בסכומים נמוכים יחסית, השקעה של כ30 אלף שח.

    • לא נהיה סלט את מצביעה על תהליך לגיטימי ביותר של
      ofer309 | 30/07/2014 04:59

      תיאום ציפיות והציפיות ברורות כל הרעיון בתאום ציפיות הוא לקוות לטוב להתכונן לרע.
      לשאלתך
      א. אם המשקיע לא ביקש תמורת השקעתו תנאי הלוואת בעלים אין טעם מצידך להציע זאת.
      ב. הציפיה של שותפך לא להיות שותף לחובות שיווצרו  - מוצדקת
      על פניו שותף המיעוט נשמע אדם הוגן ודרישותיו לגיטימיות.

    • הסכם השקעה
      עמית | 30/07/2014 14:52

      לנה שלום,

      למקרא שאלותייך, עלו לי מספר ספקות באשר לאופן הקמת העסק:
      א. האם הוחלט במודע להקים דווקא שותפות? מדוע הוחלט שלא להקים חברה, בה אחריות בעלי המניות מוגבלת?
      ב. לגבי החזר ההשקעה: במקרים רבים נהוג שהמשקיע כן מושך חזרה את כספו ראשון, בין אם באמצעות הסכם הלוואה, ובין אם באמצעות קבלת עדיפות בחלוקת דיבידנדים או מירת העסק. יחד עם זאת, הדבר תלוי במו"מ בין הצדדים.

      בברכה,
      עמית

    • הסכם השקעה
      עו"ד טלי קסלר | 31/07/2014 18:26

      זו שאלה מסחרית ותלויה בהסכמות שבין הצדדים.
      יש יתרון מיסויי גדול בהלוואת בעלים שכן ניתן למשוך אותה בלי לשלם מס. צריך להתאים את הניסוח המשפטי למה שהוסכם בין הצדדים.
      הגבלת האחריות של אחד השותפים לחובות השותפות יכולה להיעשות רק באחד משני האופנים: הקמת חברה (שם יש הפרדה משפטית בין האחריות של החברה לזו של בעלי מניותיה) או הקמת שותפות מוגבלת (שם האחריות של השותף המוגבל לחובות השותפות מוגבלת).
      פנו לעורך דין שבקיא בתחום.

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית