מהי הרפורמה בפשיטות רגל

  • רפורמה חדשה בהליך פשיטת רגל
    עדי | 24/06/2014 10:52

    היכן מפורסמת הרפומה החדשה בהליך פשיטת רגל? לא מצאתי את הפרסום של הכונס - האם אפשר לצרף קישור לטובת הכלל?

    • מהי הרפורמה בפשיטות רגל
      עו"ד טל פינק שליש | 26/06/2014 08:36

      http://www.israelbar.org.il/uploadFiles/bankrupcy_pro-bono_jerusalem_sept_2012_frish_presentation.pdf

      לבקשתך, מצורף לינק להרצאה בנושא זה.

      הרעיון הכללי שעומד מאחורי הרפורמה, הוא סיום הליכי פשיטת רגל בתוך 4.5 שנים מיום צו הכינוס.

      ביום מתן צו הכינוס ייקבע דיון הכרזת פשיטת רגל אשר יתקיים בתוך 18 חודשים מצו הכינוס.

      מבקש פשיטת הרגל יידרש לעמוד במשך 18 החודשים הללו בכל דרישות הפקודה (דו"חות, תשלומים והכי חשוב - תום לב).

      לדיון הכרזת פשיטת הרגל, על הכונס הרשמי/המנהל המיוחד כבר להגיע עם הצעה להסדר התיק בתוך 36 חודשים מאותו המועד.

      לשיטתי, מדובר ברפורמה אשר תאפשר סיום מהיר ויעיל של תיקי פשיטת הרגל ואשר הופכת את ההליך כולו, ל"כדאי" יותר עבור החייבים.

      לרפורמה יש גם השפעה על מבקשי פשיטת רגל קודמים, מאחר והיא מביעה את עמדת המדינה לפיה יש לשים סוף מהיר ויעיל בהליך ולא לגרום להתמשכותו, ולכן גם פושטי רגל קודמים יכולים להשתמש בו ולהגיש בקשות להפטרים מכוחו.

      טל פינק שליש, עו"ד

      מנהלת הפורום