גיור וחינוך הילדים

  • גיור
    שרון | 06/06/2014 09:05

    שלום , שאלתי היא: אם יש בסיס להתניית גיור ילדים בשל רישומם למסגרת לימודית ממלכתית?
    מדובר על גילאי 5 ותשע.  האם גבר התגיירה.
    לדעתי ילד לא בר דעת וזכות לו להתגייר גם עם אימו.

    • גיור וחינוך הילדים
      טו"ר יצחק עמרני | 07/06/2014 22:28

      שלום לך,

      היות וחינוך הילדים מוטל על כתפי האב, יכול להיות ובית הדין רואה בעובדה שהבן אינו עובר גיור פגם בקבלת עול מצוות מצידך.

      • כנראה לא הבנת את שאלתי
        שרון | 08/06/2014 07:12

        דברך נכונים אך איני רואה הקשר לשאלתי.

        אין פסול מכך שהילדים מתגיירים אם אמם בעודה היא גרושה.
        השאלה האם השיקולים של הדיינים מתבססים על שיקולם האישי או ישנם השלכות חוקיות להחלטות.
        הדיינים הסכימו לגיור שלי אבל את גיור הילדים הם מתנים בלימוד ממלכתי דתי.
        כמו שכתוב גם בפורטל הממשלתי וגם בכל פורום שקראתי, ילדים לא מחייבים ללימודי קדם חלקי או או מלא. נכון שהם צריכים לדעת שכוונתי היא ללמד אותם אבל יש סיבות אישיות למה דווקא השנה הילדים לא יכולים להתחיל ללמוד במסגרת אחרת. אזי מהות השאלה האם יש לדיינים סמכות להתנות גיור ילדים. תודה

        • תשובה
          טו"ר יצחק עמרני | 08/06/2014 10:37

          אם התחלופה לחינוך הממלכתי דתי, הוא חינוך שאינו דתי, אזי הדבר מעיד על כנות הגיור.
          גיור צריך שיהיה כנה ושמירת הדת הינו חלק אינטגרלי מהליך הגיור.