פנייה מאוחרת לקבלת טיפול לאחר תאונה

  • פנייה מאוחרת
    צחי | 05/06/2014 12:47

    שלום,

    הייתי מעורב בתאונה במהלכך עליתי על חפץ שנפל לכביש מרכב אחר. פניתי למשטרה ולביטוח ולאחר כ-4 חודשים שכאבי הגב לא פסקו ואף החמירו פניתי לרופא המשפחה שהפנה אותי לפיזיותרפיה. דרשתי פיצויים מחברת הביטוח אך נרמז לי כי דרישתי תדחה כיוון שלא פניתי ישירות למיון בסמוך למועד התאונה.

    הכאבים החלו לי בגלל התאונה ללא ספק. האם העובדה שלא פניתי ישירות למיון עשויה לסכל את תביעתי? האם עליי לפנות לבית המשפט במידה ותדחה בקשתי?

    • פנייה מאוחרת לקבלת טיפול לאחר תאונה
      עו"ד אריק ארביב | 05/06/2014 13:47

      צחי שלום,

      העובדה שפנית לאחר תקופה כה ארוכה בהחלט עלולה למנוע קבלת פיצוי מאחר ויש להוכיח קשר סיבתי בין הכאבים לתאונה וזאת קשה יותר לעשות לאחר תקופה כה ארוכה. יחד עם זאת, אם תוכיח כי לא התלוננת בעבר על כאבי גב, ייתכן ובית המשפט יקבל טענתך ותהיה זכאי לפיצוי.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • המשך
        צחי | 05/06/2014 17:18

        תודה על תשובתך.

        מדובר בתאונה בעלת אופי רשלני מובהק שכן ארגזים שבתוכם מוצרים כבדים מאד (שאחד מהם עדיין מצוי אצלי ובאמצעותו איתרתי את המשאית) הושלכו כיוון שלא נארזו כראוי. באורח נס לא נגרם נזק חמור יותר.

        האם ניתן לתבוע ישירות את החברה על עגמת נפש?

        • המשך תשובה...
          עו"ד אריק ארביב | 05/06/2014 17:43

          מאחר ומדובר בתאונת דרכים עליך לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב שלך בביטוח חובה ואין זה רלבנטי מי אשם.

          בתאונות מסוג זה, אין פיצוי בגין עוגמת נפש, אלא פיצוי על הנזקם שנגרמו לך - כאב וסבל, הפסדי השתכרות, הוצאות וכו'.

          בכבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים