מורדת

  • מורדת וחלוקת דירה שרשומה בטאבו על האיש והאשה
    חיים | 30/05/2014 14:14

    1. באשה הטוענת "מאיס עלי" כאשר בית הדין פסק כי האמתלא אינה מבוררת, אזי אי אפשר להכריז על האשה מורדת?
    2. גם בהעדר הכרזת האשה כמורדת ובהינתן שבית הדין דן דן לפי המשפט העברי ולא לפי חוק יחסי ממון, האם אפשר לטעון שהדירה הרשומה בטאבו על שם האיש והאשה שייכת רק לאיש והוא יחזיר לה את השקעתה בדירה (החזרת מתנות קרוביה)?
    3.  גם בהעדר הכרזת האשה כמורדת ובהינתן שבית הדין דן דן לפי המשפט העברי ולא לפי חוק יחסי ממון, האם אפשר לטעון שחשבון הבנק הרשום על שם האיש והאשה שייך רק לאיש?

    • מורדת
      טו"ר יצחק עמרני | 07/06/2014 22:22

      1. לא. אין קשר בין שני הנושאים.

      2. בכדי שבית הדין ידון אך ורק לפי הדין העברי צריך את הסכמת שני בעלי הדין באין הסכמה יחול חוק יחסי ממון.

      3. כנ"ל בסעיף 2.

      • תגובה למענה
        חיים | 08/06/2014 09:32

        תודה על המענה

        1. מה זאת אומרת? הרי אם האשה מורדת מכיוון שהיא כן הוכיחה "אמתלא מבוררת" (כגון אלימות) למרידתה אז היא לא תוכרז כ"מורדת".
        השאלה היא מה נהוג בבתי הדין הרבניים במקרה שצוין, שפסק הדין הוא שהאשה לא הוכיחה "אמתלא מבוררת" (ואף חלק מהאמתלות הוכחו כלא נכונות)?

        2.3. אכן השאלות הן במקרה והצדדים הסכימו לדון לפי דין תורה ולא לפי חוק יחסי ממון (האשה נאלצה להסכים לכך כיוון שביה"ד האזורי הודיע לה שהוא דן ע"פ חוק יחסי ממון רק בהסכמת הצדדים, ומכיוון שהאיש ביקש לדון ע"פ דין תורה אזי ביה"ד הודיע לאשה כי ישקול לא להטיל הרחקות דרבינו תם וצווי הגבלה על האיש באם הרכוש לא ידון ע"פ דין תורה).

        • שוב...
          טו"ר יצחק עמרני | 08/06/2014 10:41

          1. אין קשר, אם הבעל הינו מורד זה לא מעיד על כך שהאישה אינה מורדת. יש מושג שנקרא מורדים זה על זה - ששני הצדדים הינם מורדים.

          2. במידה והצדדים הסכימו לדון לפי הדין העברי, אכן ניתן להעלות טענות רכושיות. אולם יש לשים לב שם הבעל הינו מורד ישנם השלכות לנושאים ממוניים.

          • האשה לא רוצה שלום-בית והאיש כן רוצה (באמת)
            חיים | 08/06/2014 10:58

            פסק הדין הינו "רצון האשה בגירושין והמאיסות שלה בבעל ברורות לנו אבל אין לקבוע שיש כאן אמתלא ברורה...  ולדעתנו לאור הפרוד למעלה משנה יש מצוה לגרש".

            1. האם נהוג שבמקרה זה בית הדין מכריז על האשה כמורדת, או שבית הדין יטען "לפי דעת החלקת מחוקק (אה"ע סי' ע"ז ס"ק כו) שבטענת מאיס עלי גם אם האמתלא אינה מבוררת אי אפשר להכריז על האשה מורדת."?

            2.3. אז לעצם שאלותיי, בהינתן שבית הדין דן לפי המשפט העברי ולא לפי חוק יחסי ממון: האם אפשר לטעון שהדירה הרשומה בטאבו על שם האיש והאשה שייכת רק לאיש והוא יחזיר לה את השקעתה בדירה (החזרת מתנות קרוביה)?האם אפשר לטעון שחשבון הבנק הרשום על שם האיש והאשה שייך רק לאיש?