המינוח קרטל מדבר על התאגדות יצרנים בלי אישור

  • קרטל
    יוסי | 13/05/2014 23:34

    האם מותר ליבואנית עגלות לעשות קרטל ולהחליט סתם כך שאיננה מעוניינת לספק לי עגלות, סתם כך כי לא בא לה?האם אני יכול לתבוע אותה? או שזכותה?אודה להתייחסות משפטן.

    • המינוח קרטל מדבר על התאגדות יצרנים בלי אישור
      ofer309 | 15/05/2014 05:34

      ממשלתי זה ממש לא המצב שאתה מתאר. אשמח להבין במה מדובר כי כרגע בטוח שלא מדובר בקרטל כהגדרתך

      • קרטל?
        יוסי | 15/05/2014 09:50

        ברור לי שזה לא קרטל. אך האם בכל זאת יש כאן עילה לתביעה משפטית. אני חנות למוצרי תינוקות המוכר עגלות מיבואנים שונים. אך היבואן הזה הספציפי שיש לו מותג מוביל. עבד איתי בזמנו כשפתחתי את החנות, אך כיוון שהייתי בצחילת דרכי לא מכרתי עגלות בקצב שהוא רצה ואז כשנכנס מנכ"ל חדש הוא הפסיק ולא מוכן לספק לי עגלות וזה פוגע בי מאד כלכלית ותדמיתית שאין לי את המותג שלו בחנותי.

        תודה.

    • למה שלא תנסה לבצע יבוא מקביל
      ofer309 | 15/05/2014 19:29

      אתגר מהנה לא פחות שיגרום ליבואן לכרות את הענף עליו הוא יושב

      • ייבוא מקביל
        יוסי | 15/05/2014 21:11

        אכן חשבתי על זה. צריך בשביל זה הון  כסף. אבל בעזרת ה' אני אעשה זאת ואמכור את העגלה ב25 אחוז פחות

    • סירוב יבואן לספק מוצרים לחנות
      עו"ד טלי קסלר | 20/05/2014 20:36

      אני לא מכירה הוראת חוק המחייבת אותו למכור לך את המוצרים שלו בנסיבות שאתה מתאר. ההצעה ליבוא מקביל מצוינת אם היא מעשית עבורך. היא ללא ספק תפתח עבורך דלתות נוספות.