היותך שותפה היא סטטוס מכאן שהיציאה /פרישה משותפות

  • פירוק שותפות
    רחלי | 02/05/2014 22:25

    שלום לכם אני שותפה בעסק בתחום הריהוט העסק נקלע למצב כלכלי קצת קשה, התייעצנו עם עורך דין שאליו הבאנו דוח רווח והפסד, ושם נאמר שהעסק יכול לכלכל כבן אדם אחד ולא שני שותפים. השותף שלי מעוניין להמשיך בעסק , ואני מעוניינת לפרוש יש הלוואת הקמה שלקחנו בתחילת דרכנו מינוס וכמובן תשלום לספקים. השותף שלי טוען שאני בכל זאת צריכה להמשיך לשלו לו כל חודש על ההלואה הקיימת למרות שאני לא אהיה קשורה לעסק והוא ימשיך לעבוד כרגיל. משהו פה לא מסתדר לי מבחינה הגיונית אשמח להסבר מה עושים עם זה וכמובן עם תשלום לספקים ולמינוס שקיים במידה ואני פורשת והוא ממשיך כרגיל??? תודה רבה לכם !

    • היותך שותפה היא סטטוס מכאן שהיציאה /פרישה משותפות
      ofer309 | 03/05/2014 06:23

      עליה להחשב סטטוס מבחינה משפטית מילים אחרות לא יוצאים משותפות באופן לא מסודר משפטית. מסודר משפטית הכוונה לחוזה העברת זכויות בשותפות. התוצאה של החוזה היא מו"מ מקדמי עם השותף הקיים (ליטיגציה) וככל שהמו"מ יעלה על שרטון בינכם פניה למחוזי בבקשה לצו פירוק שיתוף (אקט מאד לא מומלץ) חשוב להבין את הדקויות של המצב את מוזמנת לכתוב לי למייל שמורכב משם המשתמש בגוגל.

    • השותף צודק
      רמי טוטאי | 03/05/2014 18:12

      האם מדובר בחברה בע"מ או בעוסק מורשה ?
      מומלץ לסגור את החובות או ששניכם תתחלקו שווה בשווה .
      אני מבין את הבעתיות שנוצרה .
      הפתרון לדעתי במידה ואינך מעוניינת לשלם את ההלוואה היא למצוא שותף אחר במקומך ושייקח עליו את תשלומי ההלוואה .

    • פירוק שותפות
      עו"ד טלי קסלר | 05/05/2014 14:12

      השותפים בשותפות (להבדיל מבעלי מניות בחברה) אחראים באופן אישי לחובות השותפות.
      כל אחד מהספקים והנושים שהשותפות חייבת להם כסף יכול לבוא אלייך או לשותפך באופן אישי ולדרוש לקבל את הכסף שחייבים לו.
      אם את רוצה "לצאת" את צריכה לטפל בזה באופן מסודר, באמצעות עורך דין מטעמך, שידאג לכך שגם באופן פורמאלי מול צדדים שלישיים את מפסיקה להיות אחראית לחובות של השותפות ולא משלמת יותר ממה שהוסכם שתשלמי.