הלנת שכר לעצמאים

  • האם ישנה הלנת שכר גם לעצמאים?
    יוסי | 08/04/2014 14:36

    שלום רב
    אני עוסק פטור כטכנאי מחשבים ומכיוון שהיתה לי קצת ירידה בעבודה ניסיתי להשלים את ההכנסה באמצעות ביצוע שליחויות עבור חנות פירות.
    לאחר יומיים הבנתי שהעבודה שם בכלל לא משתלמת לי ושאפילו אני מקבל פחות משכר מינימום.
    בעקבות כך החליטה בעלת החנות שהיא תביא לי צ"ק בעוד מספר שבועות ולא ב-10 לחודש כפי שסיכמנו בע"פ.

    אמרתי לה שזו הלנת שכר והיא טענה שלא מדובר בהלנת שכר מכיוון שאני לא שכיר אלא עצמאי. הבהרתי לה שאני מתייחס לצ"ק שמגיע לי ממנה כמשכורת לכל דבר ועניין.

    האם בעלת החנות צודקת?
    האם אין דבר כזה הלנת שכר לעצמאי? ואם לא, אז עד כמה זמן מותר לה "למשוך" אותי עם השכר שלי?

    תודה מראש לעונים וחג שמח

    • הלנת שכר לעצמאים
      עו"ד טלי קסלר | 13/04/2014 16:42

      אם אין ביניכם יחסי "עובד מעביד" אז לא מדובר בהלנת שכר.
      לכל היותר מדובר בהפרת ההסכם שנחתם ביניכם (ככל שנחתם או הוסכם בעל פה) שבגינה ניתן לתבוע ואף לקבל פיצויים (ככל שנגרמו נזקים כספיים).

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית