התראת פש"ר

  • הקפאת התראת פשיטת רגל
    איל | 02/04/2014 08:20

    לפני כשנה הוגשה לי התראת פשיטת רגל (אני מתנגד). מועד הדיון בוטל בהסכמת החייב והנושה ובהסכמת בית המשפט, כי נכנסנו למו"מ.  במשך השנה שילמתי לנושה למעלה ממחצית החוב.
    כרגע אין באפשרותי יותר לשלם והנושה מאיים לפנות לבית המשפט כדי לחדש את הליכי פשיטת הרגל.
    א. האם יכול הנושה להסתמך על אותה התראה ששלח בעבר למרות שהסכום פחת משמעותית או שיש עליו להגיש חדשה ?
    ב. האם פרק הזמן שחלף (למעלה משנה) אינו מחייב הליך חדש אלא אפשר להמשיך בנוכחי ?
    האם יש פסיקה תומכת בתשובות לשאלות אלו ?

    • התראת פש"ר
      עו"ד עופר פרץ | 02/04/2014 19:46

      התראת פש"ר תקפה לשלושה חודשים מיום שהומצאה לחייב, לכן יהיה עליו לבקש להמציא התראה חדשה.

      בברכה,
      עו"ד עופר פרץ
      מנהל פורום פשיטת רגל

      • תוקף התראת פשיטת רגל
        איל | 02/04/2014 21:17

        בתשובה קודמת רשמת כי תוקף התראת פשיטת רגל הוא שלושה חודשים מיום שהומצאה לחייב.
        איך ייתכן כי ביתהמשפט בעצמו, לאחר דיון אחד שלא הסתיים, ושני שלא התקיים, דחה את הדיון לתקופה ארוכה מעבר לשלושה חודשים ?
        הרי אם התוקף הוא לשלושה חודשים מיום שהומצאה לי, כל ההליך אמור להתייתר ?