האם ניתן לתבוע תביעה ייצוגית בגין אגרת רדיו כפולה?

  • אגרת רשות השידור
    כמוס פיני | 01/04/2014 22:34

    השנה הודיעו כי סוגרים את רשות השידור
    עד היום( כולל תשלום לכל השנה הנוחכית) שילמתי אגרה.
    היום ביצעתי תשלום עבור חידוש רשיון רכב, וסתם מיתוך סקרנות בדקתי את מרכיב הטסט והתברר כי מתוך סכום הטסט 136ש"ח הם אגרת רדיו לרשות השידור
    אני חושב שיש כאן אפשרות לתביעה ייצוגית
    שכן במשך כל השנים שילמתי אגרת טלויזיה שהיא למעשה גם רדיו אבל גם במשך כל השנים שילמתי טסטים לשני רכבים שלי ושל אישתי כך שלמעשה שילמתי שני אגרות רדיו
    חשוב לציין כי בדירה יכולות להיות כמה טלויזיות ועדין תחוייב באגרה אחת אז איך קורה שהאגרה לא תופסת גם לרכבים המשפחתיים(רדיו) ועבור כל רכב צריך לשלם בנפרד
    אשמח לתשובות
    פיני

    • האם ניתן לתבוע תביעה ייצוגית בגין אגרת רדיו כפולה?
      עו"ד עמירם טפירו | 08/04/2014 10:38

      פיני,

      הנושא כבר הועלה בעבר, בניגוד לאגרת טלוויזיה, הרי שאגרת רדיו הינה אישית ונגבית לפי מספר הרכבים של כל משפחה.

      חג שמח,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות