משה שלום

  • כינוס נכסים ופש"ר
    משה | 10/03/2014 15:47

    שלום
    לפני כשנה אחד הנושים ביקש להכריז עליי כפושט רגל.
    במאי 2013 ניתן כנגדי צו כינוס נכסים (ללא ידיעתי).
    בדצמבר 2013 התקשר אלי המנהל המיוחד (בדיוק באותו יום קיבל את מינויו כמנהל מיוחד בתיק) והודיע לי על צו הכינוס וזימן אותי לחקירה במשרדו.
    מספטמבר 2012 ועד יוני 2013 אני ואשתי עבדנו כשכירים אצל אדם ולמעשה ניהלנו עבורו יזמות עסקית (שאותה גם הצעתי בעבורו) כשההסכם בינינו היה שבתום שנה מהעסקתנו ייבדק הרווח בעסק שניהלנו עבורו ואם אכן יהיה כזה נקבל ממנו 50% מאותו רווח. לצערי העסק נחל כישלון ולא היה רווחי ולפיכך איני זכאי לדבר.
    המנהל המיוחד חקר גם את אותו מעסיק (טלפונית בנוכחותי) שאמר למנהל המיוחד את אותם דברים.
    המנהל המיוחד החליט שאני מסתיר/מבריח נכסים ולטענתו אני שותף מלא בעסק ומעבר למשכורתי אני מקבל כסף בשחור, דבר שאינו נכון כלל.

    בנוסף לכך, אבי נפטר בדיוק באותו חודש בו ניתן לי צו הכינוס, ואני (יחד עם אחותי) וויתרנו על חלקנו בירושת דירת המגורים לטובת אימנו (שמתגוררת באותה דירה).
    עשיתי זאת בתום לב ועוד בטרם ידעתי על צו הכינוס. היה זה אך טבעי שאוותר על חלקי (1/8) לטובת אימי.
    גם כאן החליט המנהל המיוחד שניסיתי להסתלק מהעיזבון.
    שווי הדירה הינו 800,000 ש"ח בשוק החופשי כשהיא פנויה. המשכנתא שנותרה לפירעון בערך 80,000 ש"ח. את כל תשלומי המשכנתא שילמה אחותי וההסכם בינינו הוא שלאחר שהורינו ילכו לעולמם, שווי הדירה בניכוי אותם תשלומים ששילמה למשכנתא יחולק ב 2.
    שאלה 1: האם בית המשפט יאשר את חלוקת הזכויות השונה שסיכמתי עם אחותי? (כמובן שיוגשו מסמכים התומכים בכך)
    שאלה 2: האם בית המשפט יכול להכריח את אימי למכור את דירתה בכדי לחלט את זכויותיי בה 12.5%?
    שאלה 3: האם עליי לקחת עו"ד בהתדיינויות מול הכנ"ר/הנמהל המיוחד/ביהמ"ש?
    המנהל המיוחד אדם מאד לא סימפטי שמחפש רק את האינטרס האישי שלו (20% שכ"ט ממה שיצטבר בקופת הכינוס).
    שאלה 4: האם יכול אני לבקש מביהמ"ש להחליף את המנהל המיוחד בתואנה שהוא אנטיפת המתנכל לי? (אציין שהשופט והמנהל המיוחד נראו מאד מיודדים בדיון)
    סבתא של אישתי מתגוררת עימנו ביחידה צמודה נפרדת ועל כן אנו משלמים 6000 ש"ח שכר דירה.
    המנהל המיוחד החליט שאנו מתגוררים בווילה מפוארת ורחבת ידיים דבר שהוא שטות מוחלטת (למרות שזהו בית צמוד קרקע). אותה סבתא משלמת 2000 ש"ח מתוך 6000 ש"ח שכירות כוללת וכן משלמת חצי מהוצאות הבית (חשמל, מים, גז, ארנונה). הסבתא משלמת גם 400 ש"ח עבור כבלים (HOT) עבורה שגם אנו כמובן נהנים מכך. השופט לא קיבל גירסה זאת וביקש מהמנהל המיוחד להגיש לו בקשה להגדלת התשלום החודשי. המנהל המיוחד קפץ על המציאה והגיש בקשת להגדלת התשלום החודשי מ 1000 ש"ח ל 3000 ש"ח. אני בקושי עומד בתשלום 1000 ש"ח בחודש (ו 500 ש"ח פיגורים מכיוון שהודיעו לי על צו הכינוס באיחור של חצי שנה).
    שאלה 5: כיצד אוכל להתנגד לכך? מה הפרוצדורה המדוייקת?

    תודה מראש על התשובות...

    • משה שלום
      עו"ד עופר פרץ | 11/03/2014 15:48

      אני מבין שפנית טלפונית לעו"ד ואכן ראוי כי שאלותיך יקבלו מענה מקיף ומפורט, על כן הנך מוזמן להתקשר לצורך יעוץ והבהרות נוספות.