אישור משטרה בדבר תאונת דרכים

  • האם לפנות למשטרה?
    ויט | 23/02/2014 09:55

    בוקר טוב,

    לפני כ-10 ימים הייתי בדרך לעבודה (אם תינוק ואשתי שהיא בהיריון, אותם אני מוריד בדרך) ורכב נוסף נכנס לרכב שלנו. המכה הייתה בדלת שלי (דלת של הנהג) ומכיוון שלא ראינו נזק מעבר למכות פח, החלפנו פרטים וכל אחד המשיך בדרכו.

    אגב, הבחור מכחיש את אשמתו, למרות שהנזק שלו מקדימה ושלי בצד (עבר עליי נתיב בכיכר).

    למחרת התחלתי להרגיש כאבים בצוואר וכתפיים, אך לא קישרתי בין הדברים ולכן לא פניתי לאף אחד.

    ביום חמישי האחרון הכאבים כבר לא נתנו לי לעבוד והתקשרתי להתייעצות עם אחות במוקד הטלפוני של מכבי. האחות אמרה לי שהכאבים הם בעקבות התאונה והפנתה אותי לבדיקת אורתופד דחופה במוקד יום.

    נגשתי לאורתופד שקבע שאני סובל מ-WHIPFLASH INJURY, נתן לי נגד כאבים והפנה להמשך טיפול/מעקב אצל רופא משפחה.

    בנוסף, רופאת משפחה קבע כי אני סובל מ-POST TRAUMATIC STREESS DISORDER מכיוון שהתחלתי לסבול מסיוטים על קרובי משפחתי, לקום בלילה מספר רב של פעמים כדי לבדוק שהם נושמים והכל בסדר.

    הרופא נתנה לי תרופת הרגעה ונתנה לי טופס "נפגע עבודה (בל/250)", שאני אמור להביא למעסיק.

    השאלה היא האם על מנת להגיש את כל המסמכים לביטוח, אני צריך לפנות למשטרה, כדי לדווח על תאונה? מה מומלץ לעשות במקרה כזה, גם מבחינת טיפול רפואי ותיקון נזק לרכב - לטבוע את הביטוח רכב או ללכת עצמאית לטביעות קטנות?

    • אישור משטרה בדבר תאונת דרכים
      עו"ד אריק ארביב | 23/02/2014 13:18

      שלום רב,

      בכל תביעה על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים יש לצרף אישור משטרה בדבר קרות התאונה, ולשם כך עליך לפנות לתחנת המשטרה, לדווח על התאונה ולהציג, בין היתר, תעודת חדר מיון.

      אני ממליץ לך לפנות לעורך-דין המתמחה בתחום הנזיקין לצורך פנייה לחברת הביטוח, הן לעניין נזקי הגוף והן לעניין נזקי הפח, וזאת לצורך קבלת הפיצוי המקסימאלי.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • תעודת חדר מיון
        ויט | 23/02/2014 15:48

        תודה רבה!

        רק חידוד קטן:
        1. האם חובה אישור מחדר מיון או אישור של מוקד רפואי של מכבי, כולל בדיקת אורתופד,, זה מספיק?
        2. לפנות לעורך-דין המתמחה בתחום "נזיקין או "תאונת דרכים" או  לחפש אחד שיהיה גם וגם?

        • המשך תשובה
          עו"ד אריק ארביב | 23/02/2014 17:49

          כל מסמך רפואי מספיק. ממליץ לפנות לעורך-דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים.

          בכבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים