תוספת לשאלה

  • גביית חוב ישן מחייבת שפשטה רגל וקיבלה הפטר
    דוד | 19/02/2014 18:14

    בשנת 2009 קיבלתי צ'ק ממישהי, והצ'ק חולל כי חשבונה היה מוגבל. מסיבות שונות התעכבתי ופתחתי תיק בהוצאה לפועל רק בשנת 2013.  היום פנתה אליי עורכת הדין של החייבת, והודיעה לי שהתיק שפתחתי אינו חוקי מכיוון שהחייבת היתה בפשיטת רגל, ודרשה ממני לסגור אותו.

    בדקתי באתר הכונס הראשי, והתברר לי שאכן, ללא ידיעתי, החייבת הגישה בקשה לפשיטת רגל בשנת 2010, קיבלה צו פשיטת רגל בשנת 2011, ואז קיבלה "הפטר רגיל" בשנת 2012.

    שאלתי: האם אכן התיק שפתחתי אינו חוקי ועליי לוותר על החוב?

    אציין שוב, שבכל התקופה האמורה לא קיבלתי כל הודעה על כך שהחייבת בפשיטת רגל, לא הוזמנתי לאסיפות נושים, ולא קיבלתי כל סכום, אפילו הקטן ביותר, במסגרת הסדר כלשהו.

    • תוספת לשאלה
      דוד | 19/02/2014 18:55

      הצ'ק שקיבלתי היה כנגד הלוואה שנתתי לחייבת. יש לי הסכם הלוואה שהיא חתומה עליו. אם לא יתאפשר לי להמשיך את הגבייה בתיק בהוצאה לפועל, האם אוכל להגיש תביעה אזרחית נגד החייבת על הפרת חוזה?

    • החייב קיבל הפטר
      עו"ד עופר פרץ | 25/02/2014 10:38

      לפי לוחות הזמנים החייב סיים את התיק בהצעת הסדר לנושים, מחובתו של החייב לדווח על כול החובות שלו ולהודיע לכולם במסירה אישית על צו הכינוס בפש"ר, אם לא קיבלת הודעה אפשר להגיש בקשה לתיק הפש"ר ולבקש להחריג את החוב מצו ההפטר או להחיל עליו את ההסדר, בטענה שהחייב לא דיווח על החוב ככל הנראה בכוונה.