ערבות אישית

  • פשיטת רגל של שותפי לשעבר ושיוך חובו אלי
    דני | 17/02/2014 10:49

    שלום,
    לפני כשנה וחצי-שנתיים יצאתי משותפות במסעדה. היינו שני שותפים ואני החלטתי לצאת. השותף הקודם שלי נשאר לבדו כבעל המסעדה ואפילו נרשם במספר עוסק מורשה חדש משלו.
    עכשיו לבעיה: כשהייתי שותף גם, קיבלנו סחורה מספק כלשהו שגם חתמנו לו על כתב ערבות בסך של 10,000 ש"ח. שני השמות שלנו הופיעו על גבי כתב הערבות ובאיזשהו שלב הפסקנו לעבוד עם אותו ספק. כשיצאתי מהעסק השותף שנשאר החליט לחדש את ההתקשרות עם אותו ספק ועם מספר עוסק המורשה החדש (שילם לו בכסף של ע.מ חדש, קיבל קבלות של ע.מ חדש וכו'). לפני כמה חודשים נכנס השותף הקודם שלי לפשיטת רגל ומאז התחלתי לקבל הודעות לטלפון מאותו ספק בדרישה לקבלת הסכומים שהשותף הקודם שלי חייב בהם. שלחתי לו הודעה (ויש לי אותה שמורה והוא קיבל אותה) שאני כבר מזמן לא במסעדה ושיעדכן זאת אצלו במערכת גם בנושא הערבויות אם יש כאלה. מאז, באמת שהפסיק לפנות אלי. אתמול קיבלתי טלפון מעורך הדין שלו שאמר לי ששמי מופיע על גבי כתב הערבות ולכן אני ערב לחוב של השותף הקודם.
    האם יש לי דרך כלשהי להתגונן? כמובן שאני יודע שאני צריך עו"ד בשביל זה אבל רק בשביל לדעת האם זה בכלל הגיוני שיפנו אלי ובנוסף האם אני יכול לדרוש לקבל כרגע את כתב הערבות כדי לראות על מה הוא מדבר?
    תודה

    • ערבות אישית
      עו"ד מיכאל אברהם | 17/02/2014 11:10

      דני שלום,

      צור קשר עם ב"כ הספק ובקש ממנו העתק כתב הערבות האישית + כרטסת הנהלת חשבונות + העתקי החשבוניות שיצרו את החוב.

      רק לאחר שיהיו בידך המסמכים הנ"ל ניתן יהיה להעריך את מצבך. בכל מקרה רצוי שתפנה לייעוץ מקצועי פרטני

      בברכה,
      עו"ד מיכאל אברהם
      מנהל פורום פשיטות רגל