עבודה בשחור - האם ניתן לתבוע הפסדי השתכרות במקרה שכזה

  • תאונה ועבודה
    פישר,טומי | 10/02/2014 21:47

    עברתי תאונה לפני כמה שנים ועדין לא הגשתי תביעה.
    בתקופה בה עברתי את התאונת דרכים,היתי עובד משרה חלקית-אבל שחור כלומר -בלי תלוש.זה היה בעיקר המעסיק שלי שלא רצה להוציא תלושים.
    הענין הוא ,שהבנתי שרוב הפיצוים לנפגעי תאונות מושתתים על העובדה שהנכות שלהם מונעת מהם להשתכר.
    איך אוכיח שעבדתי?המעסיק לא רוצה לשתף פעולה(נגיד לתת לי מכתב שמצהיר שעבדתי אצלו באותה שנה רק).

    והאם כדאי בכלל שאנסה להוכיח?כי זו עבירה על החוק ואולי יוודע לביטוח לאומי ,ויבואו אלי בקנסות או יותר גרוע...?
    האם חברת הביטוח מלשינה לביטוח לאומי במקרים כאלה??

    עוד ענין-קבלתי באותה תקופה גם הבטחת הכנסה ,זה היה סכום מגוחך של אלף שקל בערך.ובעבודה הרווחתי סכום דומה סה"כ.כלומר-סכומים שאפילו לא הגיעו לשכר המינמום.האם זה מסבך את הענין ?

    • עבודה בשחור - האם ניתן לתבוע הפסדי השתכרות במקרה שכזה
      עו"ד אריק ארביב | 11/02/2014 10:02

      טומי שלום,

      שאלתך מורכבת ולא ניתן לתת לך מענה מקיף במסגרת תשובה זו. אין כל מניעה כי תתבע הפסדי השתכרות גם אם לא הצהרת על הכנסתך לשלטונות, אך במקרה שכזה תהא חשוף להליכים שינקטו נגדך (כך לדוג' ביטוח לאומי רשאי לדרוש את הכספים ששלומו לך עבור תקופה זו בצירוף ריבית והצמדה, מס הכנסה יכול לדרוש תשלום מס עבור משכורתך באותה תקופה וכו').

      משכך, אני ממליץ לך לפנות לעורך-דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים לצורך בדיקת התיק וכדאיות הגשת תביעה שכזו.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • אבל
        פישר,טומי | 14/02/2014 21:55

        איך אפשר להוכיח בכלל שעבדתי?
        והאם חברת הביטוח בד"כ "מלשינה"  לביטוח לאומי שעבדתי שחור?
        ומה לגבי ההבטחת הכנסה-אם אצהיר  שקבלתי רק הבטחת הכנסה ולא עבדתי-עדין אקבל פיצוים על אובדן הכנסה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אריק ארביב | 15/02/2014 22:12

          ניתן להוכיח שעבדת על ידי זימון עדים רלבנטיים, חברים לעבודה, מעסיק וכו'. באשר לשאלתך השנייה - מאוד תלוי. במקרים בהם בית המשפט רואה כי מדובר בנפגע שלא עבד תקופה ארוכה וכל הכנסתו הייתה קצבת הבטחת הכנסה, בדר"כ פוסקים פיצוי סמלי עבור הפסדי השתכרות. מנגד, אם תצליח להוכיח שקיבלת הבטחת הכנסה רק למשך תקופה קצרה, אין כל מניעה שתקבל פיצוי מלא עבור הפסדי השתכרות לעתיד.

          אני ממליץ לך להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום לצורך קבלת פיצוי מקסימאלי.

          בהצלחה.

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          ,מנהל פורום תאונות דרכים