האם ניתן לתבוע תביעה ייצוגית בגין הבעיה ברכבי טויוטה?

  • אחריות היבואן להשבתה טוטלית של מנוע הרכב
    זיו | 12/02/2014 16:30

    ברשותי טויוטה קורולה מודל 2004 ארץ יצור - טורקיה. לפני כחודש כאשר היו לרכב 114000 ק"מ המנוע שבק חיים. בבדיקה במוסך מורשה של טויוטה ( במוסך זה אני מטפל באופן קבוע מאז רכשתי את הרכב ) נאמר לי שהמנוע שבק חיים בגלל בוצה במנוע שסותמת את מעברי השמן ,אין אפשרות תיקון ועלי להחליף מנוע. ( עלות החלפת מנוע למנוע משומש אחר שפורק מרכב מושבת כ- 16000 ש"ח!!! ). בבדיקה עם מוסכים אחרים הסתבר שזו בעיה ידועה בכל דגמי טויטה קורולה משנות ייצור 2003,2004 וקימת אפשרות לבצע פעולת מנע פשוטה יחסית ע"י פרוק אגן השמן וביצוע שטיפה למנוע. לצערי אף אחד לא התריע בפני על אפשרות ביצוע פעולת המנע לא המוסך המורשה ולא היבואן שהיה צריך להנחות את המוסכים השונים על פעולת המנע. לצערי אני שומע עוד ועוד על בעלי רכבים שנפלו קורבן להוצאה כספית מיותרת.כאשר אני קורא את ערכי הליבה של החברה לא נותר לי אלא לגחך "..הלקוח מנקודת מבטינו תמיד במקום הראשון".  "יושרה והגינות " ,"אחריות אישית " ועוד. ולבסוף שאלתי האם אין בהתנהלות הזו הצדקה להגשת תביעה יצוגית בשם אלפי הלקוחות ?

    • האם ניתן לתבוע תביעה ייצוגית בגין הבעיה ברכבי טויוטה?
      עו"ד עמירם טפירו | 13/02/2014 15:31

      זיו שלום,

      לצערי, הרי שלטעמי אין מדובר בנושא המתאים להתברר במסגרת של תובענה ייצוגית (בעיקר לנוכח שיקולים של העדר עילת תביעה וכן שאלה של הומגניות של הקבוצה).

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • בעיה ברכבי טויוטה
        זיו | 13/02/2014 21:34

        תשובת העו"ד אינה ברורה , יש כאן עילת תביעה ברורה , היבואן לא נקט אמצעי התראה לכשל מובנה בייצור המנועים ובכך גרם להוצאה כספית ללקוחותיו , הומוגניות הקבוצה באה לידי ביטוי בזה שאלפי לקוחות רכשו את דגמי 2003,2004 ונחשפו להוצאה גדולה בזמן שניתן היה למנוע אותה בפעולה זולה יחסית.

        • כיצד ניתן להוכיח עילת תביעה ייצוגית?
          עו"ד עמירם טפירו | 16/02/2014 09:41

          זיו,

          כוונתי הייתה שמדובר בתביעה שיהיה קשה מאוד (אם לא בלתי אפשרי להוכיחה) מדובר במכוניות ישנות יחסית (בנות עשור) שהחליפו כמה וכמה ידיים ולא ברור כמה מתוכן טופלו בדיוק בהתאם לנהלי החברה.

          כך שבעיניי יהיה קשה אם לא בלתי אפשרי להוכיח שהנזק שנגרם למנוע הרכב נגרם כתוצאה דווקא מהתנהלות כזו או אחרת של היבואן ו/או המוסך המורשה.

          בברכה,

          עמירם טפירו,עו"ד

          מנהל פורום תובענות ייצוגיות