צו תשלומים

  • קצבת זקנה בהליכי פשיטת רגל
    אריה | 06/02/2014 11:39

    אני חי מקצבת זקנה בסך 2000 שקל לחודש. אני נמצא בהליכי פשיטת רגל ונקבע לי לשלם 200 שקל לחודש ודיווח על הוצאות.
    מאחר וקצבת הזקנה היא ההכנסה היחידה שלי שהיא נמוכה מההכנסה המוגנת לפי חוק הגנת השכר, האם הוראת בית המשפט לתשלום לא נוגדת את סעיף 111 לחוק פשיטת הרגל?
    האם הוראת בית המשפט לא נוגדת את הסעיפים 303 וסעיף 311 בחוק הבטוח הלאומי?

    • צו תשלומים
      עו"ד עופר פרץ | 06/02/2014 14:57

      "אם הסכום הפטור מעיקול מהווה יותר מ- 80% משכר העבודה, יקטן הסכום שאינו ניתן לעיקול, להעברה או לשעבוד כדי 80% מאותו שכר" כלומר לכל הפחות ישלם החייב 20% מהכנסתו וזהו צו התשלומים. סעיף 303 מדבר על עיקול וסעיף 311 אוסר על מימוש הזכות ישירות מהמוסד, והרי לא כך הדבר בענינך.

      • אבקש הבהרה על התשובה
        אריה | 06/02/2014 19:56

        ראשית אני מודה לך מאוד על התשובה אולם אבקש לפרט.
        המילה עיקול, לעניות דעתי, היא תפיסת רכוש או כספים לצורך כיסוי חוב.
        סעיף 303 לחוק הביטוח הלאומי מדבר על איסור עיקול והעברה של גמלה בכל דרך שהיא (בדגש על בכל דרך שהיא) האם אין בצו התשלומים למעשה עיקול והעברה על ידי שליח? כשהשליח הוא אני.

        • קיצבה מוגנת
          עו"ד עופר פרץ | 06/02/2014 20:12

          בית המשפט פותר את הסוגיה בכך שמרגע שהכסף בידי החייב אין הא מוגן.