חשוב להבדיל בין איומים להצהרת כוונות

  • בלעדיות מכירה
    שוקי | 02/02/2014 15:35

    אנחנו חנות פיסית וגם אתר אינטרנט. בין הסחורה שאנחנו מוכרים, כולל מוצר שהיצרן דורש שנמכור במחיר גבוה מהמחיר שהיצרן מציע באתר אינטרנט שלו לצרכן הפרטי. אנחנו לא קונים את המוצר באופן ישיר מהיצרן אלא מסיטונאים.
    היצרן מאיים עלינו משפטי.

    היצרן גם מאיים על סיטונאים לא למכור את המוצר לחנויות שמוערים סחורה במחיר שהיצרן בעצמו מוכר לצרכנים.
    האם יש לו בסיס לתבוע אותנו והסיטונאים במשהו?
    תודה

    • חשוב להבדיל בין איומים להצהרת כוונות
      ofer309 | 03/02/2014 06:09

      הראשונה לא לגיטימית השניה לגיטימית בהנחה שמדובר בהצהרת כוונות יש להניח שהעביר לכם דרישותיו בכתב אם כן חשוב להבין על איזה חוקים /תקנות /צווים הוא מסתמך ואלו הגנות בחוק יש לכם.

    • בלעדיות במכירה של מוצרים
      עו"ד טלי קסלר | 05/02/2014 12:59

      אני בספק אם יש ליצרן עילת תביעה כלפיכם.
      לגבי הסיטונאים - זה תלוי בהסכמי ההתקשרות שיש לו איתם (וגם אז יש מקום לבחון האם ההגבלות הן חוקיות).
      כפי שהשיב ofer309 רק אחרי שתקבלו פירוט על מה מבוסס ה"איום" ניתן יהיה לבחון אותו ולהתייחס לגופו של עניין אם יש פה עילת תביעה או לא.

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית