פורום זה עוסק בתביעות ייצוגיות

  • לעו"ד טפירו- זכויות
    אבא מודאג | 30/01/2014 11:47

    שלום. הסיפור שלי מתחיל בצורך לרשום את בתי הקטנה לגן טרום טרום חובה, עירוני. אני ואשתי גרים יחד באושר ביישוב (מועצה), משלמים ארנונה ומסים כחוק. בני הבכור לומד מאז גן טרום חובה במוסדות היישוב. כרגע בביה"ס יסודי. אנו בעלי תעודות זהות אשר כתובת המגורים בהם שונה. אשתי רשומה ביישוב בו אנו גרים ואני רשום בכתובת של עיר אחרת(לא ת"א)  וזאת מסיבות רפואית של אחי, נכה 100%, שעליי לעזור בטיפול בו ובניידות שלו. ליד מקום מגוריו החנייה הנה לתושבי האזור. אשתי הגיעה לרשום את בתי לגן ונמסר לה כי חובה, עפ"י חוזר מנכ"ל, על 2 ההורים להיות בעלי כתובת זהה בת.הזהות. הסברתי את הסיבה הרפואית וכן הבאתי אישורים לכך ובנוסף ציינתי כי לפני מספר שנים היה מקרה דומה בעת רישום בני לגן והנושא אושר ע"י ראש המועצה. כיום יש ראש מועצה חדשה ואין היא מוכנה לאשר זאת. שלחו אותי למפקחות החינוך למיניהן במחוז מרכז, למשרדי העירייה בעיר בה אני רשום. פניתי לכולם והסברתי את המצב, וכולם החזירו אותי לקבלת אישור מצד ראש המועצה, כי היא הכתובת לאישור חריג במקרה שכזה.
    שאלותיי: מי הגוף המפקח על תפקוד ראש המועצה? למי עליי לפנות על מנת לקבל את האישור? האם קיים מצב בו עירייה יכולה לאשר תו חניה למי שאינו רשום בתעודת הזהות כבעל כתובת בתחומי שיפוטה?

    • פורום זה עוסק בתביעות ייצוגיות
      עו"ד עמירם טפירו | 04/02/2014 15:53

      שלום,

      לצערי אין נושא פנייתך מעניינו של פורום זה העוסק כזכור בתביעות ייצוגיות (ולא בנושאים מנהליים כמו שק"ד רשות).

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תובענות ייצוגיות