תביעת חוב בפירוק

  • חברה בתהליכי פירוק והפלפון שלי
    אדיר | 28/01/2014 18:08

    היי
    אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל אנסה בכל זאת
    עבדתי בחברה שנסגרה בהפתעה וכרגע מתחילה תהליך של פירוק זמני
    במסגרת הפירוק דורשים ממני להחזיר את הפלפון שקבלתי מטעם החברה (אני משלם עליו רק את החשבון החודשי - רק המכשיר עצמו נקנה על ידי החברה) אבל אני לא מוכן להחזיר מכיוון שכמה שבועות לפני הסגירה רכשתי ריהוט למחלקה שלי על חשבוני ולא הוחזר לי הכסף על החשבוניות עדיין ובנוסף בתהליך הפירוק הריהוט נמכר ולא הוחזר אלי (שוי הקניות בערך כשווי הטלפון)
    השאלה היא האם יש למהלך הזה מטעמי השלכות כלשהן? אני לא מעוניין להחזיר את המכשיר ולו רק כדי להחזיר לעצמי במעט ממה שהחברה חייבת לי (2 משכורות שלא שולמו והוצאות שונות)
    תודה
    אדיר

    • תביעת חוב בפירוק
      עו"ד עופר פרץ | 29/01/2014 16:28

      אדיר שלום,
      כאשר יינתן צו פירוק קבוע תוכל להגיש תביעת חוב על כל הסכומים שהחברה חייבת לך. החובות בגין שכר עבודה יחשבו כחוב בדין קדימה ואם לא יהיו כספים בקופת הפירוק לשלם לך בגין שכר עבודה תקבל את הכספים מהמוסד לביטוח לאומי.

      • תודה אבל
        אדיר | 29/01/2014 16:38

        תודה על התשובה
        אבל השאלה היא מה לעשות בעניין הפלפון? מה גם שרכשתי דברים לחברה שנמכרו במסגרת מכירת הציוד..האם אני יכול להתעקש להשאיר את המכשיר אצלי? (הרי הביטוח הלאומי לא יחזיר הוצאות כמו קניות שעשיתי לחברה ותשלומים שונים שהיו לי באישור)

        תודה