סיום הליך

  • הליכים שלא הסתיימו
    טל | 28/01/2014 12:15

    לפני שנה התבצע הליך הגירושין , אבל תם ולא נשלם . להלן ההסבר : בבית המשפט לענייני משפחה נפסק לזכותי סכום , שהגרושה צריכה לשלם , אבל השופט התנה זאת קודם כל בסיום ההליכים בבית הדין שבוא העת ובמידת הצורך נתקזז . נכון להיום עניין הכתובה לא סגור לחלוטין , אמנם בית הדין סגר את התיק מנהלתית , כי אין פעילות בתיק מטעם הגרושה . זהו מצב שבו מחד גיסא איני יכול לממש את זכויותיי בבית המשפט, ומאידך גיסא אני נתון לחסדייה ולגחמותייה של הגרושה . זאת אומרת שבכל רגע נתון , היא יכולה להגיש בקשה לפתוח מחדש את תיק הכתובה . לא הוגשו סיכומים מטעם הצדדים לעניין הכתובה , בעצם האישה ברצונה אמורה לפעול בתיק , ובאין פעולה הגרושה לא מחוייבת לשלם דבר , וגם לא צריכה להתמודד עם פסיקה של פטור הבעל מתשלום כתובה .  למעשה זהו מצב בלתי אפשרי מבחינתי וזאת בלי סקירה של שאר הפרטים הרלוונטים . כיצד ניתן לפתור סוגייה משפטית והלכתית זו ?

    • סיום הליך
      טו"ר יצחק עמרני | 30/01/2014 20:27

      אתה יכול לבקש מביה"ד הבהרה האם מתקיימים הליכים ואם כן שייתן פס"ד סופי