האם ניתן להגיש תבעה ייצוגית כנגד התנהלות paypal?

  • תביעת PAYPAL
    יעל אליאסטם | 22/01/2014 11:17

    שלום רב
    אני מנהלת עסק בETSY שהינה פלטפורמה בינלאומית לאומנים ויוצרים לניהול חנויות וירטואליות. התשלום לאתר וקבלת תשלום מלקוחות נעשה באמצעות PAYPAL
    עקב הודעות חוזרות ונשנות של אישורי פרטים והגבלת חשבון פניתי לPAYPAL שהודיעו לי שאכן מתחילת חודש ינואר (היום ה-22 לחודש) היו פעולות בלתי שגרתיות בחשבון ושאכן פרצו לחשבון. באותה נשימה נאמר כי PAYPAL טיפלה כבר בכל הפעולות החריגות וחסמה את החשבון עד לתום הבירור.
    בינתיים לקוחות מזמינים ואין באפשרותי לקבל תשלומים ולספק סחורה.
    הסיבה לכעס שלי היא:
    א. זה לא אמור לקרות! כשאתה מפרסם שזו הדרך הבטוחה ביותר להעברת כספים - זהו שקר לציבור המשתמשים
    ב. ידעתם שזה קורה כבר קרוב לחודש ימים ולא התרעתם לי -ללקוחה. תיקנתן, החזרתם כספים, חסמתם פעמיים את החשבון וניסיתם להעלים את הבעיה מבלי לדווח ללקוחה וללקוחות רבים אחרים על האופן שבו פורצים חשבונות פייפאל.
    ג. אני מאבדת לקוחות כל יום בגלל חשבון חסום שאינו מקבל ואינו מוציא כספים.
    אשמח לשמוע חוות דעת על דרך פעולהץ האם ישנה תביעה ייצוגית נגד פייפאל על דבר דומה?

    • האם ניתן להגיש תבעה ייצוגית כנגד התנהלות paypal?
      עו"ד עמירם טפירו | 22/01/2014 13:19

      יעל שלום,

      על פניו מהאמור בפנייתך עולה כי התנהלות paypal גרמה לך נזקים. יש לבחון אפשרות להגשת תביעה פרטנית הן עבור הנזקים בפועל והן עבור הנזקים הנוספים (מוניטין, אובדן לקוחות וכיו"ב).

      לטעמי, המתואר בפנייתך הינו בגדר סיטואציה פרטנית שאינה מצדיקה הגשת תביעה ייצוגית (להבדיל מהגשת תביעה אישית בעניין).

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תובענות ייצוגיות