הצעת בית משפט ופיצול דיון

  • פיצול דיון
    יורם | 28/12/2013 11:41

    בתביעת ת.ד ,לא ברור מה קרה ואיך קרה,יש נזק גופני קשה,השופט לפני זמן מה הציע פשרה לפי הנוסח הבא:לאחר שעיינתי בתחשיבי הנזק ובחומר האחר מוצע לצרכי פשרה להעריך את הנזק של התובע בסך ....לנכות 50% בעיניין שאלת החבות ,לנכות ת.תכופים,מלל,שכט,וטגרה.הצדדים ישקלו ההצעה יצטיידו בסמכויות מלאות ולרבות גישור ופסק דין על דרך הפשרה בגבולות כספיים מוסכמים
    מאז ההחלטה,עבר זמן,הנתבעת לא הסכימה לגישור,עו"ד של התובע המליץ לא לקחת את הפשרה הזו ועכשיו יש שלב הוכחות.
    השופט החליט לפצל את הדיון קודם שאלת החבות.
    לפי כל הרשום מעלה מה התכוון השופט? לקחת את הסכום מבלי להוכיח שהיתה תאונת דרכים?
    האם בכל המקרים מפצלים דיון?
    אם לא תוכח קרות תאונה,האם התובע שיש לו נזק גופני קשה יקבל פיצוי בכל מקרה?

    • הצעת בית משפט ופיצול דיון
      עו"ד אריק ארביב | 29/12/2013 09:25

      יורם שלום,

      כאשר ניתנת הצעת פשרה בגבולות מוסכמים, הכוונה כי התובע יקבל בוודאות פיצוי בגבולות שהוסכמו עליהם. היינו, אם ההצעה הייתה בין 10-20 ש"ח, התובע יודע שהוא יקבל פיצויי - המינימום שהוא יקבל הוא 10 ש"ח והמקסימום הוא 20.

      מאחר וההצעה נדחתה והינכם בפני דיון הוכחות, היה והנתבעת תצליח להוכיח כי התאונה איננה תאונת דרכים התובע לא יהא זכאי לפיצוי במסגרת התיק דנא ואין זה משנה מהי חומרת הפגיעה. יחד עם זאת, ייתכן כי התובע יהיה זכאי לפיצויי מגורם אחר, וזאת יש לבדוק בהתאם לנסיבות התאונה.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב,עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • המשך
        יורם | 29/12/2013 09:33

        להבנתי ,אם לא היתה נידחת הצעת הפשרה אז התובע היה מקבל  בכל מקרה  סכום כלשהו כפי שהציע השופט ?

        • המשך תשובה
          עו"ד אריק ארביב | 29/12/2013 09:42

          לא פירטת מהם הגבולות והדבר תלוי מהו הגבול התחתון. אם הגבול התחתון הוא 0, אזי יש סיכוי כי התובע לא יקבל דבר, אולם אם הוא גבוה יותר, אז זה הסכום המינימאלי שהתובע יקבל.

          בכבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים

          • תשובה
            יורם | 29/12/2013 10:07

            ההחלטה היתה כזו: מוצע לצרכי פשרה 1.2מ' שח ,לנכות 50% בגין שאלת החבות,וכו

            • המשך תשובה
              עו"ד אריק ארביב | 29/12/2013 10:15

              משהו לא ברור. אתה טוען דבר והיפוכו. מצד אחד אתה טוען כי ההצעה כי 1.2 מיליון, אולם מאידך אתה טוען כי בהצעת הפשרה דובר על גבולות מוסכמים.

              • המשך
                יורם | 29/12/2013 10:23

                ההחלטה היתה כזו: לאחר שעיינתי בתחשיבי הנזק ובחומר האחר מוצע לצורכי פשרה להעריך את נזקיו של התובע בסך 1.2 מ שח ,לנכות 50 אחוז בגין שאלה החבות לנכות תש' הצדדים ישקלו ההצעה ויצטיידו בסמכויות מלאות ולרבות לגישור ולפסק דין על דרך הפשרה הגבולות כספיים מוסכמים

                • הצדדים צריכים להסכים על גבולות למתן פסק דין על דרך הפשרה  לת
                  עו"ד אריק ארביב | 29/12/2013 10:50

                  • מה הכוונה?
                    יורם | 29/12/2013 10:53

                    אם התובע לא הסכים לפשרה והנתבעת לא הסכימה לגישור ,עכשיו יש הוכחות ,מה עלול לקרות?

                    • סיכום
                      עו"ד אריק ארביב | 29/12/2013 11:06

                       כפי שציינתי קודם לכן, על התובע להוכיח כי ניתן להטיל חבות על הנתבעת שבגינה זכאי התובע לפיצוי (תלוי בעילת התביעה - לדוג' להוכיח רשלנות וכו') היה ולא יעשה כן, לא יהיה זכאי הוא לפיצוי ללא קשר לחומרת הפגיעה.

                      בכבוד רב,

                      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
                      מנהל פורום תאונות דרכים