אי תשלום מזונות ילדים

  • הפרת פסק דין מזונות זמניים
    דנה | 27/12/2013 07:55

    יש לי מזה כחודש פסק זין למזונות זמניים רטרואקטיבית 3 חודשים מהיום בו בעלי עזב את הבית.
    יש לנו חשבון משותף בו יש חובות משותפים והוא הפך להיות בלתי שמיש בעקבות הוראת בעלי לחתימה משותפת על כל פעולה.
    בעקבות כך פתחתי חשבון בנק חדש על שמי בלבד - ובפסק דין רשום כי עליו להפקיד מזונות רטרואקטיבית 3 חודשים לחשבון שלי.
    מאז - בעלי הפקיד מזונות לחשבון המשותף שאינני יכולה להשתמש בו, וניראה כי אין לו כל כוונה להעביר כספים לחשבון שלי.
    שנינו מיוצגים ע"י עורכי דין.
    איזה הליך מהיר יותר, הוצאה לפועל? או הגשת תלונה על בזיון בית משפט?
    האם ניתן בכלל להגיש בקשה כזו ואז הוא ייכנס?
    האם יש פעולות נוספות שהן מהירות שאני יכולה לבצע?

    הדיון הראשון שלנו הוא רק במרץ וחוששני כי עד אז בלי המזונות אכנס לתסבוכת כלכלית.

    • אי תשלום מזונות ילדים
      טו"ר יצחק עמרני | 28/12/2013 21:15

      שלום לך,
      ראשית תביעה בגין בזיון ביה"ד, אם תתקבל תחייב את הבעל לעביר קנס לחשבון אוצר המדינה ולא לחשבונך.

      במקרה שאין לך הכנסה או הכנסתך נמוכה הייתי ממליץ לך לפנות לביטוח לאומי. ואם יש לך הכנסה אזי לפנות להוצל"פ

      • שאלה נוספת
        דנה | 28/12/2013 23:06

        באם אגיש תביעה על בזיון פסיקת בית משפט, האם הקנס ינוכה מהמזונות שהוא חייב?

        כמה זמן לוקח להליך של הגשת תביעה על בזיון בית משפט מרגע הגשת התביעה ועד העברת פקודת התשלום לנתבע?

        • ביזיון בית המשפט
          טו"ר יצחק עמרני | 29/12/2013 01:06

          הקנס בגין בזיון בית המשפט אינו מנוקה מכספי המזונות.

          בית המשפט מחליט בעניין החיוב כמה ואיך. (בדרך כלל משהו בסביבות ה 800 ש"ח ותוך 30 יום)