מעשה בי דין בתביעה ייצוגית

  • תובענה ייצוגית
    אייל | 21/12/2013 21:42

    שלום רב

    האם ניתן להגיש תובענה ייצוגית למרות שהוגשת לפני מספר שנים תובענה באותו עניין ונדחתה על ידי בית המשפט ?

    תודה

    אייל

    • מעשה בי דין בתביעה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 22/12/2013 13:21

      אייל,

      השאלה שצריכה להשאל האם קיים מעשה בי-דין בעניין החל כלפי כל חברי הקבוצה. זו שאלה שצריכה להבחן מעיון בפס"ד שניתן לפני מספר שנים והבנה האם ניתנה הכרעה לגופו של עניין או שמא הגיעו להסכמות דיוניות כאלו או אחרות.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • תביעה ייצוגית חדשה
        אייל | 26/12/2013 09:35

        עו"ד עמירם שלום רב

        בהמשך לתשובתך, האם גם במידה והגיעו בעבר להסכמה לעניין המחלוקת ונפסקו פיצויים לחברי הקבוצה אבל העבירה/כשל נמשך, האם ניתן להגיש תובענה חדשה על פרק הזמן מסיום התובענה הראשונה ועד היום ?

        בתודה

        אייל

        • האם ניתן להגיש תובענה ייצוגית חדשה?
          עו"ד עמירם טפירו | 29/12/2013 11:31

          אייל שלום,

          באופן עקרוני, ובהנחה שלא מתקיים פה מעשה בי-דין הרי שניתן לעשות כן.

          ממליץ לך לבחון את השאלה מול עורך דין המתמצא בתחום.

          בברכה,

          עמירם טפירו,עו"ד
          מנהל פורום תובענות ייצוגיות