תובענה ייצוגית

  • האם הפעילות של חברת "***" חוקית?
    רביב | 20/12/2013 10:14

    האם הפעילות של חברת "***" חוקית?

    האם לאור פסיקתו של השופט שפירא בעניין המרכז
    למימוש זכויות רפואיות,רשאית חברת *** להמשיך בפעילותה
    העסקית?ואם כן כיצד יתכן שהם גובים סכומים כה גבוהים מנכים הזכאים לקצבאות נכות מן
    המדינה?סכומים היכולים להגיע למאות אלפי שקלים. אף אחד לא נותן על כך את הדעת?מה
    בכלל עושה חברת *** עבור סכומי העתק שהיא גובה מנכים?מישהו בודק זאת?מישהו מפקח
    עליהם?צריך רישיון כדי לעסוק בתחום מימוש זכויות רפואיות,או שכל מי שחפצה נפשו
    להתעשר יכול לפתוח חברה למימוש זכויות רפואיות? מישהו יכול להסביר לי מה קורה במדינתנו?היכן
    רשויות הרווחה ,העבודה והבריאות?האם ניתן לתבוע את חברת *** על הסגת גבול מקצוע
    עריכת דין בתביעה ייצוגית?ואם כן,איך זה שאף אחד לא תובע אותם?כיצד הם ממשיכים
    באין מפריע לפרסם את עצמם בטלביזיה,ברדיו ,בעיתונים ובאינטרנט? בדוח מבקר המדינה
    נכתב כי החברות למימוש זכויות רפואיות גורמות לנזק לציבור ולביטוח לאומי.מדוע נכה
    הזכאי לקצבת נכות צריך לשלם עשרות ומאות אלפי שקלים עבור שרות הניתן חינם לכל אדם
    בכל סניף של ביטוח לאומי?צפו בכתבת התחקיר של מיקי רוזנטל וראו כיצד הסתיימה פגישת
    החינם של נכה הפוליו נחום שבתאי בחברת ***.

    1.עובדי חברת *** אינם עורכי דין!

    2.עובדי חברת *** אינם רשאים על פי
    חוק להעניק ייעוץ וייצוג משפטי כי זכויות רפואיות הן זכויות משפטיות וכאמור עובדי
    *** אינם עורכי דין!

    3.עובדי חברת *** אינם רשאים להיכנס
    איתכם לוועדות של ביטוח לאומי כי הם אינם עורכי דין!

    4.במידה ותביעתכם תידחה ,*** לא יוכלו
    להגיש ערעור עבורכם בבית המשפט לענייני עבודה,הם אינם עורכי דין ועל פי חוק אינם
    רשאים לעשות זאת!

    5.שכר הטרחה שתגבה מכם *** עלול להגיע
    למאות אלפי שקלים.

    • תובענה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 22/12/2013 13:20

      רביב שלום,

      הנקודה שהעלת בפנייתך (הן הנוכחית והן הקודמת) הינה נקודה מורכבת וסבוכה. כמדומני, זכותי ערערו על פסיקתו של כב' הש' שפירא.

      קיימת הבחנה משמעותית בפסק הדין ביו נושאים שיוחדו לטיפולם של עו"ד לבין נושאים שאינם כאלו.

      לטעמי (ואני מדגיש לטעמי) הרי שטרם תינתן החלטת ביהמ"ש העליון בנושא הרי שאין מקום להגיש תובענה ייצוגית בעניין.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תובענות ייצוגיות