חוב מזונות בהוצאה לפועל של פושט רגל שאלה נוספת

  • חוב מזונות בהוצאה לפועל של פושט רגל
    אסתי | 19/12/2013 09:58

    ראשית שלום!
    ברצוני לקבל הכוונה לבעייתי.
    אני נושה בתיק של פושט רגל שביצע את ההליך לפשיטה בעקבות חוב מזונות שנוצר בהוצל"פ.
    בית המשפט וכמובן הנאמן של החייב הגיעו למסקנה שהחייב מחזיק את תיק הפשיטה כשבע שנים אך ורק בעקבות שאני לא יגבה את מזונות ילדיי ממנו.
    את החוב של המזונות החייב עצמו הכניס לתוך הליך הפשיטת רגל.
    כמובן שבעקבות ומדובר בחוב של מוזנות התיק צובר רביות והצמדות.
    אני מיום שהוא נכנס לתוך הפשיטת רגל לא מקבלת ממנו תשלום על המזונות של ילדיי היות ואני גם עובדת אז אני לא מקבלת מהמלל.
    כמובן שגם המזונות החודשיים לא גדלים בתוך תיק ההוצל"פ.
    גם אצלי יש מקרה דומה לשאלה הקודמת.
    הוא הגיש בקשה בטענת פרעתי להוצל"פ שאלו אותי האם אני מקבלת תשלום מהחייב הודעתי כמובן בשלילה
    הוא טוען שהתיק לא צריך לצבור ריבית והצמדה וצריך לשבת על הקרן.
    היות והוא עדיין בתוך הליך הפשיטה האם רשם יכול להתערב בחוב שנמצא בתוך הליך הפשר
    והאם הרשם יכול להוריד לי את הרביות וההצמדות היות ומדובר במזונות.

    שאלה נוספת יש בידי פסק דין משנת 2011 על מזונות קבועים לילדיי פסק דין זה הוא לאחר שהוא הוכרז כפושט רגל האם אני יכולה לפנות להוצלפ ולגבות זאת מהחייב (הוא חתם על הפסק דין שהוא מסכים ליישם אך בפועל לא מבצע זאת)
    לתשובת אודה מראש.

    • חוב מזונות בהוצאה לפועל של פושט רגל שאלה נוספת
      אסתי | 19/12/2013 14:55

      שאלה נוספת
      היות ומדובר בחוב מזונות שנכנס לתוך הליך פשיטת רגל.
      מה קורה מבחינה חוקית לגבי הריביות וההצמדות שהחוב צובר בהוצאה לפועל.
      הרי בפועל את המזונות טרם קיבלתי.
      מי אחראי לכך בית משפט שבו מתנהלים ההליכים של החייב בפשיטת רגל
      או בהוצאה לפועל, הרי לא יתכן שהתיק צובר ריביות ואני לא יקבל אותם.
      ידוע לי שבתיק של חייב שלא בחוב מזונות תיק ההוצל"פ לא מקבל רביות והצמדות.
      ובתיק מזונות הוא כן צובר אך אין לי מידע מה קורה ולמי לפנות אני נופלת בין הכיסאות.
      לתשובתך אודה

      • ריביות בתיק ההוצל"פ
        עו"ד עופר פרץ | 23/12/2013 14:12

        שוב שלום,
        אין להתייחס או לקחת בחשבון את הריביות שממשיכות להיצבר בתיק ההוצל"פ מיום שהחייב תחת צו כינוס.

    • חוב מזונות בפשיטת רגל
      עו"ד עופר פרץ | 23/12/2013 14:07

      אסתי שלום,
      ראשית יובהר כי מיום שניתן כנגד החייב צו כינוס חל עיכוב הליכים בתיקי ההוצל"פ ורשם ההוצל"פ אינו מוסמך לדון בטענת הפרעתי שהזכרת. בנוסף יש להבחין בין חוב מזונות עבר לבין התשלומים השוטפים, חוב העבר נחשב בפש"ר כחוב בדין קדימה המועדף מיתר החובות. בקשר למזונות שוטפים מיום צו הכינוס אסור לחייב לשלם לך מזונות באופן עצמאי וביהמ"ש של הפש"ר אינו כפוף לפסה"ד שהזכרת, כדי לקבל דמי מזונות יהיה עליך להגיש בקשה לפי סעיף 128 לפקודה לקציבת דמי מזונות וביהמ"ש על רקע מצבו הכלכלי של החייב יערוך איזון בין אינטרס הנושים לבין הצורך לזון את הקטינים ויקבע את סכום המזונות שיהיה על החייב לשלם לך. אני מציע לך לגשת לעו"ד העוסק בתחום לצורך הכנת הבקשה.