זכותי - תובענה ייצוגית

  • האם הפעילות של חברת "זכותי-המומחים לזכויות רפואיות" חוקית?
    רביב | 17/12/2013 15:41

    האם הפעילות של חברת זכותי חוקית?

    האם לאור פסיקתו של השופט שפירא בעניין
    המרכז למימוש זכויות רפואיות,רשאית חברת זכותי-המומחים לזכויות רפואיות להמשיך בפעילותה העסקית?ואם כן כיצד
    יתכן שהם גובים סכומים כה גבוהים מנכים הזכאים לקצבאות נכות מן המדינה?אף אחד לא
    נותן על כך את הדעת?מה בכלל עושה חברת זכותי עבור סכומי העתק שהיא גובה
    מנכים?מישהו בודק זאת?מישהו מפקח עליהם?צריך רישיון כדי לעסוק בתחום מימוש זכויות
    רפואיות,או שכל מי שחפצה נפשו להתעשר יכול לפתוח חברה למימוש זכויות רפואיות?

    מישהו יכול להסביר לי מה קורה
    במדינתנו?היכן רשויות הרווחה ,העבודה והבריאות?
    האם ניתן לתבוע את חברת זכותי על הסגת גבול מקצוע עריכת דין בתביעה ייצוגית?ואם כן,איך זה שאף אחד לא תובע אותם?כיצד הם ממשיכים באין מפריע לפרסם את עצמם בטלביזיה,ברדיו ,בעיתונים ובאינטרנט?
    בדוח מבקר המדינה נכתב כי החברות למימוש זכויות רפואיות גורמות לנזק לציבור ולביטוח לאומי.

    • זכותי - תובענה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 29/12/2013 11:30

      רביב,

      הנושא מורכב וסבוך מאוד ומצוי בהליכי ערעור בפני ביהמ"ש העליון. כמו כן, יש הבדל בין פסיקתו של כב' הש' שפירא המתייחסת בעיקר להשגת גבול המקצוע לבין הגשת תובענה ייצוגית נזקית.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות