ראיה חסויה

  • האם?
    טלי | 08/12/2013 19:53

    הנתבעת הגישה תצהירים שחלקם ביקשה לא לחשוף בפני התובע.
    אם לנתבעת יש הוכחה שהנזק נגרם עי גורם אחר האם היא חייבת ליידע את כל הצדדים בטרם מגיעים למשפט?
    האם השופט יכול לחתוך את התביעה ברגע שנמסר לו מידע שכזה?
    או שמגיעים להוכחות ואז מניחים זאת על השולחן על מנת שהתובע ישא בהוצאות?

    • ראיה חסויה
      עו"ד אריק ארביב | 09/12/2013 11:17

      טלי שלום,

      הכלל הוא שיש ליתן גילוי ועיון במסמכים בעיתם ובכך לאפשר ניהול הדיון ב'קלפים פתוחים', אולם לבית המשפט נתון שיקול הדעת לחרוג מן הכלל ולאפשר דחיית עיון בראיה, מקום שעיון מוקדם עשוי להביא להתאמת גרסאות או לשיבוש ראיות וכתוצאה מכך לפגיעה בגילוי האמת. באפשרותך להגיש בקשה לעיין בדו"ח כבר עתה ואני ממליץ לך לפנות לעורך-דין לצורך קבלת ייעוץ לעניין זה.

      כמו כן, היה ויתברר כי טענות התובע שקריות, עלול בית המשפט לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים