תחרות בין הנאמן ליורשים

  • חלקו בדירת ירושה של אדם בכינוס
    ייה | 08/12/2013 11:29

    אנחנו 4 אחים שירשנו דירה. אחד מאיתנו נמצא בכינוס. ע"פ הצוואה הוא גם נשאר בדירה עד מותו (ללא תשלום). הנאמן טוען שמאחר והוא יתגורר עד מותו (בחור צעיר) הרי שכשנמכור את הדירה לאחר מותו - 3/4 מסכום המכירה יעבור לטובת הנאמן. (החוב, כ-700000 ש"ח,לא מאומת). האומנם 3/4 מסכום מכירת הדירה יעבור בבוא העת לטובת הכונס?

    • תחרות בין הנאמן ליורשים
      עו"ד עופר פרץ | 08/12/2013 12:21

      הכלל הוא כי הנאמן נכנס לנעליו של פושט הרגל בכל הקשור לנכסיו, הסכום אותו טוען הנאמן משקף הערכה בלבד, הנתון שיש להעריך את שוויו הנו שווי הזכות להמשיך ולהתגורר בנכס. לצורך כך ממנים שמאי, אגב לא ברור מדוע הנאמן נמנע מלממש את הנכס כבר היום, אין כל קושי לקבוע את שווי הזכות של אחיכם הפושט הרגל.

      • המשך לשאלתי בנוגע למימוש הנכס כבר היום
        ייה | 10/12/2013 08:58

        האם ליתר היורשים יש דרך לערער על "גזילת" חלקם הירושה? הרי הירושה אמורה להתחלק ל 4.הרעיון בצו בירושה היה שלא להותיר את פושט הרגל זרוק ברחוב., ולא לגזול מיתר האחים את חלקם (בסופו של יום).האם בשל כך נפגעים יתר האחים? מה ניתן לעשות?

        • ירושה ופש"ר
          עו"ד מיכאל אברהם | 10/12/2013 09:37

          כפי שציין עו"ד פרץ הנאמן נכנס לרגליו של היורש וזכויותכם לא אמורות להיפגע. נראה עפ"י מה שכתבת שחלקו של אחיך הוא 1/4 מהדירה וזה מה שימומש ... אתם יכולים לשקול להתאחד להציע לפדות את חלקו של אחיכם בדירה. ההצעה עשויה להישקל גם לאור נסיבותיו האישיות של אחיכם והרצון לעזור לו.