להתאגדות חשיבות רבה

  • השלכות השותפות במונחים של אחוזי בעלות, רווח והצבעה
    אייל ברנע | 11/11/2013 16:30

    אני ומכר עובדים על הסכם שותפות במטרה להקים חדר כושר.
    כיוון שאנחנו בשלב הראשוני של בנית החוזה, אני מעוניין להבין לעומק את נושא ההשלכות של אחוזי בעלות, רווח והצבעה.

    • להתאגדות חשיבות רבה
      ofer309 | 12/11/2013 07:03

      וחשוב לקבל יעוץ פרטני איך להתאגד טרם קבלת החלטה

    • תגובה
      ניר שושני, עו"ד | 12/11/2013 11:35

      אייל שלום,
      כדי לענות לך על השאלה, צריך להבין, מה המבנה המסחרי של ההתקשרות בינכם. ניתן למשל, ליצור חפיפה בין % הבעלות ובין זכויות ההצבעה והזכות לרווחים, אולם גם קיימות שותפויות שבהן % הבעלות למשל (ממנו נגזרת הזכות גם לרווח) אינו חופף לזכויות ההצבעה. יכולים להיות כאן מודלים רבים ומגוונים, שוב - בהתאם למבנה ההתקשרות המסחרי בינכם.
      מעבר לכך, אני מציע שתקדיש מחשבה לצורת ההתאגדות - שותפות רשומה / חברה בע"מ, ולא רק בהיבטי מס, אלא גם בהיבט של ניהול סיכונים.
      אשמח לסייע.
      ניר שושני, עו"ד

    • ייסוד שותפות
      עו"ד טלי קסלר | 12/11/2013 20:12

      כל האופציות פתוחות. ניתן לקבוע אחוזים שונים ומנגנונים שונים לחלוקה של רווחים, בעלות והצבעה.
      ניתן לעשות הסדרים שיהיה להם תוקף זמני או מותנה.
      הכל נתון להסכמות המסחריות ביניכם.
      אגב, אם אתם מעוניינים בהקמת חברה, אז ההסכמות צריכות לבוא לידי ביטוי במסמכי היסוד של החברה שאותם יש להכין באמצעות עורך דין.