שטויות במיץ עגבניות

  • דעתי האישית טיפ למי שלא עבר את הבחינה ורוצה להשיג על התוצאות
    טיפים | 06/11/2013 11:58

    אדגיש שוב כי זו דעתי האישית בראייה של נבחן חוזר.
    קודם כל, במועד הקודם לא עברתי את הבחינה, אני יודע איזו הרגשה רעה זו, החל מהציפייה הסוחטת שיפסלו שאלות בשלב ההשגות, לרבות העתירה.
    טיפ שלי לגבי המשך הדרך- אני לא רוצה לשבור את הרוח של מי שמגיש השגות, אבל מניסיוני האישי הסיכויים שייפסלו שאלות הוא פחות מקלוש, הבחינה בסך הכל הייתה הוגנת ואם ייפסלו אז זו שאלה אחת בלבד וגם זה בספק.
    ראיתי שיש כל מיני כותבי תגובות למיניהם שמדגישים את העניין העניין שעורכי דין כאלו או אחרים מרכזים בנק שאלות לטובת ההשגות. תקשיבו טוב- זו התקופה שבו אתם חלשים וזקוקים לתקווה - אל תבנו על ההשגות. הגשתי מועד קודם השגות ובמהלך הלימוד למועד הזה, כשפתרתי את המועד שבו נכשלתי הבנתי בדיעבד שכמה שאלות שהשיגו עליהן, אין להן בסיס! אומנם יש בהן רצון טוב, אבל מבחינה משפטית לא היה סיכוי היו פוסלים!!
    אשבור כמה מיתוסים שבטח משתמשים שונים כותבים פה, כדי להדליק את הפורם.
    1. "ככל שמגישים יותר השגות כך הוועדה הבוחנת תשתכנע שהשאלה זו היא בעייתית וסיכויים גבוהים שיפסלו"- אין דבר כזה, בדיקת ההשגות היא נטו על ניסוח משפטי או הבנת הנקרא וכו', אין שום בסיס למספר ההשגות שיגישו. זה לא מזיז ללשכה בכלל. אפילו אם תהיה השגה אחת שהיא משכנעת מבחינה משפטית ויפסלו את השאלה, אז כל מי שטעה יקבל נקודה, וזה לא משנה בכלל אם פלוני הגיש או לא הגיש השגה נגדה.
    2. "יציאה להפגנות וכו'" - היה מועד אחד שזה עזר לפי מי ששמעתי והוא מועד נוב' 12 שהיה מועד רע מאוד ולכן הלחץ עזר, כי המבחן לא היה הוגן, אבל להבנתי זה היה חד פעמי בגלל שפסלו קרוב ל6 שאלות וזה לא המקרה בבחינה הזו.
    אל תיפלו בפח שלא ינצלו את החולשה שלכם, עם דיווחים על מידע מבפנים, כמו אלמוני היה בישיבה של הלשכה ושמע כי בלה בלה בלה, שלא יגזרו עליכם קופון ושלא יפחידו אתכם.
    אחרי שלב מורט העצבים של השגות הבנתי שזה אבוד, אז מה עושים?
    שלב זה אפשר להוציא קיטור, תסכול, לרחם על עצמכם זה בסדר באמת בסדר וטבעי, תזכרו תמיד כי הבחינה בכתב לכשעצמה נשענת על לימוד פרוצדורות בע"פ, והיא משקפת כלום ושום דבר, היא לא מעידה על חוכמה, והיא לא מעידה אם פלוני או אלמוני חכם יותר או חכם פחות, אלא משקפת משמעת עצמית ולמידה של תוכי ותו לא.
    **צונזר**
    תעשו סוויץ' בראש ותקפלו את החומר ותרשמו לקורס הבא  או שתחליטו שאתם קונים את חומר הלימוד ולומדים עצמאית מניסיון כדאי להירשם למסלול של נבחנים חוזרים, אבל זה כבר תלוי בשיקול של כל אחד או אחת לגופו.
    תנחו תירגעו תחשבו איפה אפשר לתקן בפעם הבאה נצלו את השליליות הזאת לעוצמה חדשה של אנרגיות טובות.
    אנשי המשפחה תיהנו בחברתם. לעובדים שביננו שמוכרחים לחזור לעבודה תעשו זאת בנחת.
    למאמינים שביננו תאמינו בקדוש ברוך הוא שייתן לכם את הכוח אמונה זה דבר חשוב (לא כופה על אף אחד, זה לבחירתכם כל אחד והאמונה שלו).
    חשוב לנוח להירגע, צאו עם חברים תקרעו את העיר, תקראו ספרים, תעשו מדיטציה, ספורט, תנגנו תעשו כל שעושה לכם טוב, כדי לבוא עם כח חדש לבחינה.
    אני יודע שזה קשה לשמוע ולהגיד שהכל לטובה, אבל יש בזה משהו.
    תבואו לבחינה הבאה בחיוביות עם חיוך, עברנו את פרעה נעבור גם את זה!
    כל מי שכתבתי הוא דעתי האישית כל אחד לפי בחירתו והבנתו יכול לעשות עם זה מה שהוא רוצה.
    אבל הכי חשוב לי להעביר זה שאסור להישבר!!!
    בהצלחה לכולם תהנו מהזדמנות הזו עד לבחינה הבאה כדי להקדיש זמן לעצמכם.
    מקווה שעזרתי.
    להתראות.

    • שטויות במיץ עגבניות
      לא נכון | 06/11/2013 12:04

      אתה טועה ומטעה.
      יש כמה דברים שאת צודק לגביהם.

      אבל בחינה הוגנת? ממש לא.

      מאיפה לך אם יפסלו שאלות או לא? מה זה "מנסיונך האישי לא יפסלו שאלות"? "אם יפסלו אז שאלה אחת וגם זה בספק" ?

      אז מנסיוני (הלא אישי) אין בחינה שהייתה בלי פסילת מינימום 2 שאלות ומינימום שאלות בהם מקבלים יותר מחלופה אחת.

      אל תייאש את המיואשים. מיותר.