הטעייה בעניין החניה בתל אביב

  • חניית תושבים בתל אביב
    דקלה | 28/10/2013 12:39

    שלום,
    האם ניתן לתבוע יצוגית את העירייה בגין הטעית תושבים בנושאי חניה?
    בפרסומים נאמר חניה חינם לתושבים, בעוד שבפועל החניה חינם עד 17:00 בחלק מהרחובות.

    תודה,
    דקלה

    • הטעייה בעניין החניה בתל אביב
      עו"ד עמירם טפירו | 03/11/2013 12:46

      דקלה שלום,

      איני מכיר את הפרסומים הללו. אם תוכלי לפרט מעט יותר יותר ביחס לפרסומים יקל עליי לתת התייחסות.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • פרסומים מטעים של עיריית תל אביב בנושא חניה
        דקלה | 04/11/2013 10:06

        שלום,
        בעקבות השינוי שנעשה בחניה בתל אביב, פרסמה העירייה מודעות שמעתה החניה לתושבי תל אביב הינה חינם.
        האותיות הקטנות לעומת זאת סתרו את הדברים. גם כיום החניה לתושבים היא על פי השילוט שמוחלף לאיטו בעיר.
        כעת יש בעיר לפחות חמישה סוגי שילוט שונים אשר על התושב לבדוק בתחילת הרחוב במטרה להבין אם מותר לו לחנות ועד מתי.
        אני לא מוצאת באתר העירייה פרוט או רשימה של הרחובות ומי זכאי לחנות בהם, כמו גם פרוט רחובות לפי אזורי חניה.
        בפרסומי העירייה תמיד ניתן דגש על כך שכעת החניה חינם:
        http://www.tel-aviv.gov.il/Tolive/Transportation/Pages/parkingarea.aspx?tm=2&sm=3&side=692
        היו גם הרבה פרסומות בנושא בעיתונות.
        המצב שנוצר הוא שהעיריה יצרה מצג שוא של חניה חינם לתושבים בעוד שזה לא מדויק.
        כיום, כשהכל זמין בנייד אין שום סיבה שהעירייה לא תספק אפליקציה שבה ניתן לבדוק היכן ניתן לחנות.
        אני תוהה האם גבית העירייה מקנסות על תושבים עלתה?
        כל התושבים שאני מכירה קיבלו מאז השינוי הנ"ל לפחות ד"וח חניה אחד. על עצמי אני יכולה להעיד ששנים לא קיבלתי דוחות חניה עד השינוי הנ"ל שהיה אמור להיטיב עם התושבים, אך שווק תחת מצג שוא של העירייה.
        שאלתי - האם ניתן לתבוע אותם יצוגית על הטעיית הציבור. יש לי קבוצה של מספר אנשים שמעוניינים להצטרף לתביעה כזו, ולהערכתי יכולה לגייס בקלת עוד.

        תודה,
        דקלה

        • פרסום מוטעה בנוגע לחניה
          עו"ד עמירם טפירו | 04/11/2013 10:14

           דקלה,

          בפרסום שציינת רשום במפורש כי החניה היא ללא תשלום ובהתאם להוראות התמרור במקום

          כך שקיימת שאלה האם מדובר בהטעייה

          יחד עם זאת, אני סבור שפנייתך מגלה עניין. ממליץ לך להמשיך לבחון אותה במסגרת ייעוץ פרטני אל מול עו"ד.

          בברכה,

          עמירם טפירו,עו"ד
          מנהל פורום תובענות ייצוגיות