האם אני יכולה לתבוע בתביעה ייצוגית את חברת יו פון?

  • חברת תקשורת סלולארית
    עדי | 28/10/2013 10:33

    היי, אני מעוניינת לשאול לגבי 2 חברות...:
    1. הייתי בחברת הוט מובייל ועברתי לחברה אחרת, הוט מובייל המשיכו לגבות ממני כספים משום מה גם אחרי ההתנתקות ומה גם שהסכומים אינם תואמים כלל את המסלול בו הייתי, חיובים משתנים שאין לי מושג איך הם מגיעים לסכומים הללו, לאחר שבדקתי את חיובי האשראי שלי וראיתי זאת (אני לא בודקת כל חודש, טעות שלי כנראה...) בדקתי בחודשים קודמים וראיתי שאכן אף פעם לא הפסיקו לחייב.
    משיחה עם נציגה נאמר לי שיטפלו בזה ועליי לחכות כחודש, עד לחיוב הבא של האשראי על מנת שיחזירו לי את כספי (!!), הזיכוי שקיבלתי אחרי חודש הינו חלקי והם ממשיכים לחייב אותי!
    הבנתי שקורים להם הרבה מקרים של חיובים כפולים, האם ישנה עילה לתביעה ייצוגית בנושא?

    2. עברתי לחברת יו פון ומאז המעבר יש לי בעיות של  שיחות נכנסות, יש שיחות ממספרים ספציפיים שלא מגיעות אליי, נאמר להם שאיני זמינה. התחברתי אליהם לפני 3 שבועות.
    פניתי לנציגי החברה יום אחרי ההתחברות מצדם נאמר לי שזה בטיפול ויחזרו אליי לאחר 3 ימי עסקים, פניתי אליהם שוב לאחר שבוע וניתנה לי אותה תשובה... כמובן  שעדיין לא טיפלו בבעיה ולא חזרו לעדכן אותי.
    האם ישנה עילה?
    תודה רבה?

    • האם אני יכולה לתבוע בתביעה ייצוגית את חברת יו פון?
      עו"ד עמירם טפירו | 03/11/2013 12:45

      עדי שלום,

      ביחס לטענתך נגד הוט מובייל, השאלה העולה היא האם ניתן להוכיח שיטה והתנהגות שמשותפת לאנשים נוספים מלבדך. זו סוגייה שאינה קלה להוכחה.

      ביחס לעניין של הבעיות הטכניות ב-"יו פון", השאלה האם מדובר בבעייה נקודתית או בבעיה שמשותפת לאנשים נוספים מלבדך. גם כאן, ייקשה עלינו להוכיח קיומה של קבוצה.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות