דוחות מהירות רבים - מצלמה אלקטרונית

  • קובץ מצורף דוחו"ת על מהירות - החוק היבש מול הגיון בריא
    יניב | 23/10/2013 19:44

    אבי, בן 58, הינו איש עבודה מסור אשר מתחיל את יומו בנהיגה לעבודה כל יום בסביבות 4-5 בבוקר.

    ב-15 שנים האחרונות, בדרכו לעבודה,עובר אבי בקביעות בצמוד לתחנה מרכזית כפ"ס. כפי שאתם יכולים לראות לצילום של המיקום (לינק למטה) מדובר בצומת בעלת 4 נתיבים אשר ממוקמת כ-300 מטר מכביש 4.

    בתחילת חודש אוקטובר קיבל אבי קנס בדואר על נסיעה במהירות מופרזת בצומת בתאריך 12.09 - 75 קמ"ש במקום שמותר 50 קמ"ש = 750 ש"ח ו8 נקודות.
    אבי היה מופתע מן הקנס אבל הוא למד את הלקח - מרגע זה הוא שמר לא לעבור את 50 קמ"ש - שיטת ההרתעה הצליחה.

    כאבור כמה ימים קיבל אבי קנס נוסף, הפעם מה17.9 באותו המקום מאותה המצלמה - נסיעה של 74 קמ"ש.
    כעבור 10 ימים קיבל אבי 2 קנסות נוספות מהתאריכים 22.09 ו 03.10 - אותה העבירה (נסיעה של 75 ן 73 קמ"ש) אותו המקום, אותה השעה (5 בבוקר)

    סה"כ 4 דוחו"ת. 3,000 ש"ח ו32 נקודות.

    מאז המצב בבית רע. ההוצאה הכספית כבדה והחשש מפסילה מאוד מלחיצה היות והמשמעות היא חוסר יכולתו להגיע לעבודה.

    אנחנו מבינים שמדובר בעבירות תנועה שצריך לתת את הדין, אבל התוצאה הסופית דיי אבסורדית.

    השאלה שלנו - האם לדעתכם ניתן יהיה לבקש להשיג הקלה? אם כן, איך?

    אנחנו מבינים שעל פי החוק היבש מגיע לאבא לקבל את הקנסות, אבל אבא הוא לא עבריין תנועה ומהרגע שקיבל את הדו"ח הראשון הוא נזהר כפליים ולא עבר את המהירות המותרת.

    המיקום הוא בעייתי, צומת בעלת 4 נתיבים אשר מחברת בין 2 ערים ו2 יציאות לכביש מהיר. זה לא ברור בכלל שהמהירות המותרת היא 50 קמ"ש במקום כזה. המצלמה שהוצבה היא חדשה בצומת, אני מברך על השינוי היא מביאה על ידי אכיפה והתראה - אבל אני לא יכול שלא להרגיש שנגרם לאבי עוול :(

    לאבא יש רשיון מ1976. העבירות היחידות שרשומות עליו הן אי חגירת חגורה וחציה ברמזור אדום מלפני מספר חודשים...

    אנחנו שוקלים לבקש בקשה למשפט אבל היות ואין לנו שום ידע בנושא אני אשמח לשמוע כל דעה ומחשבה. אין נהג ייקי יותר מאבא שלי, זה לא מגיע לו...

    תודה על הקריאה,
    יניב

    https://maps.google.co.il/?ll=32.175538,34.891216&spn=0.001918,0.002411&t=m&z=19&layer=c&cbll=32.175464,34.891095&panoid=4eQFFLwmD2835LMFHjbAgw&cbp=12,161.18,,0,9.41

    • דוחות מהירות רבים - מצלמה אלקטרונית
      עו"ד דורון ויגלר | 23/10/2013 20:03

      יניב שלום,
      1- המקרה שתארת בשאלתך מוכר, לא מזמן טפלתי בלקוח שקיבל 11 דוחות מהירות.
      2- כמובן שניתן לפתור את הבעיתיות הן של הנקודות והן של גובה הקנס, אלא שלבדך לא תוכל לעשות זאת.
      3- בנוסף רציתי לעדכן אותך כי לפי דבריך אביך ביצע 2 עבירות בשנה האחרונה ולכן מלבד העונש הצפוי לו בבית משפט באם יורשע הוא ייפסל מנהלית ע"י משרד הרישוי כי מצב הנקודות התקפות שלו יעברו את הרף של 36 נק' !!!
      4- מומלץ, אם כי לא חייב לקבל ליווי של איש מקצוע.
      בברכה,
      מנהל פורום דיני תעבורה,
      דורון ויגלר-עו"ד